Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?
Tiem, kuri ir vairāk sāļo ēdienu piekritēji nekā saldo, šī recepte būs kā radīta.
Sāļo biezpiena plācenīšu pagatavošanai nepieciešamas sešas sastāvdaļas:
Tāpat, lai pagatavotu sāļos biezpiena plācenīšus, nepieciešama eļļa cepšanai un, protams, panna. Kā arī garšvielas pēc ieskatiem, mēs izmantojām vien sāli.
Mīklas pagatavošana ir vienkārša. Ņemiet 180 gramus biezpiena.
Biezpienam klāt pievienojiet 60 gramus smalki sarīvēta siera, vienu olu, vienu ēdamkaroti miltu, trīs šķipsniņas ķimenes un nedaudz smalki sagrieztu lociņu.
Mīklu samaisiet kopā.
Pannā lejiet eļļu. Ņemiet plaukstās vienu ēdamkaroti mīklas, izveidojiet plāceni un lieciet to pannā.
Cepiet plāceņus līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
Izceptos plāceņus varat baudīt tādus, kādi tie ir, vai pievienot klāt krējumu.
Secinājumi: sāļie biezpiena plāceņi izdevās ļoti gardi. Ja jums garšo ķimenes, tad droši varat pievienot klāt mīklai vairāk par trim šķipsniņām ķimeņu. Tāpat šajā receptē mainot sastāvdaļas, pievienojot kaut ko klāt, eksperimentējot ar garšvielām var radīt pavisam jaunu garšu buķeti.