Tas, kā jūs sākat savu rītu, nosaka to, cik veselīga būs jūsu pārējā diena. Atsevišķi rīta ieradumi ir ne tikai neveselīgi, bet var veicināt svara pieaugumu!
Ja jūs brokastis ēdat tikai ceļojumos un svētkos, tad šīs receptes būs tieši jums. Manā ēdienkartē brokastis parādās arvien retāk, kaut agrāk tā bija mana mīļākā ēdienreize, kam veltīju visvairāk uzmanības.
Kā dienu sāksi, tā arī to pavadīsi! Tāpēc ļoti svarīgi ir garšīgi, sabalansēti un sātīgi paēst brokastis. Tā ir neatņemama rīta rituāla sastāvdaļa un veids, kā iegūt enerģiju un labu garastāvokli visai dienai. Svarīgi, lai brokastīs ir olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki un šķiedrvielas - tādu ēdienreizi mēs varam saukt par sabalansētu.
Brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize. Tāpēc katru rītu nepieciešams ieturēt brokastis. Lai steidzīgajos rītos nepaliktu ar tukšu vēderu, apkopojām dažas pavisam vienkāršas brokastu idejas!
Vai esat ievērojuši, ka pēc noteiktu pārtikas produktu ēšanas jūsu pašsajūta nevis uzlabojas, bet pasliktinās? Uztura speciāliste Jekaterina Jaščenko atklāj, kādus produktus nevajadzētu ēst tukšā dūšā.
Tiklīdz jūs no rīta mutē ielieciet pirmo kumosu, jūsu ķermenis sāk "strādāt", lai pārtiku pārvērstu enerģijā. Lai veicinātu labu vielmaiņas darbību, eksperti iesaka izskaust šos piecus paradumus!
Mēdz teikt, ka brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize. Apkopojām sešus iemeslus, kas apstiprina šo apgalvojumu. Uzziniet, kāpēc katru rītu obligāti vajadzētu ieturēt brokastis!
Dietologi izceļ, ka ēdot šo piecu gardo ēdienu kombinācijas, iespējams, paildzināt savu dzīves ilgumu. Uzziniet, ko būtu jāēd brokastīs, lai veicinātu labu veselību un kāpēc tieši šie ēdieni ir tik veselīgi!
Daudz ir stāstīts par to, ka brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize. Tomēr daudzi cilvēki izvēlas iztikt bez brokastīm, eksperti izceļ, ka brokastu neēšana var veicināt svara pieaugumu, ziņo "Eat This, Not That".
Brokastis mēdz dēvēt par svarīgāko dienas maltīti. Kāpēc brokastīs ir vērts iekļaut olbaltumvielām bagātus produktus un kā tos labāk kombinēt, stāsta šefpavārs Normunds Baranovskis.
Dietoloģe Britānija Duna norāda, ka ēdieni, kuros ir augsts proteīna līmenis, palīdz nomākt izsalkumu un paildzina sāta sajūtu. Kamēr klasiskākais olbaltumvielu avots brokastīs ir olas, "The Sun" nosaucis sešus produktus brokastu ēdienkartes dažādošanai.
Auzu pārslas ir ļoti veselīgas. Tās ir bagātas ar šķiedrvielām, augu izcelsmes olbaltumvielām, minerālvielām, piemēram, fosforu, kāliju, magniju, E vitamīnu. Uztura speciālisti izceļ piecas būtiskas lietas, kāpēc būtu nepieciešams katru rītu brokastīs ēst auzu pārslu putru.
Kas var būt labāks par brīvdienas rītu un brokastīm gultā? Lai brokastis gultā neizvērstos "bardakā" un nenosmērētu gultas veļu, izveidojiet praktisku brokastu galdiņu jeb paplāti!