Runājot par sirdij veselīgu brokastu ēšanu, ir daži plaši pazīstami "sliktie" ēdieni, piemēram, bekons vai virtuļi un bulciņas. Un ir arī apšaubāmi produkti, par kuru ieguvumiem vai kaitējumu sirdij ir dažādi viedokļi. Rakstā izdevumam Parade kardiologi atklāj to, kuri brokastu ēdieni atbalsta sirds veselību un kuri ne.
Melisa Treisija, kardioloģe un sirds rehabilitācijas medicīnas direktore Rush University System for Health, saka, ka ir viens brokastu ēdiens, no kura viņa īpaši izvairās, jo tas nav īsti veselīgs sirdij — lai gan daudzi cilvēki tā uzskata: granola ar beztauku jogurtu.
"Granola var būt veselīga, taču tajā var būt arī pārāk daudz tauku un cukura. Tas pats attiecas uz pilnpiena jogurta alternatīvām ar zemu tauku saturu. Nekas nav tik vienkārši. Jogurta variantos ar zemu tauku saturu ir vairāk ogļhidrātu, kas var pārvērsties taukos, kā arī kaitīgas piedevas," skaidro Treisija.
Viņa sacīja, ka bieži vien jogurti un granolas satur arī pievienotu cukuru, ļoti daudz pievienota cukura. Tas ir svarīgi, jo zinātniskie pētījumi liecina, ka uzturs ar augstu pievienoto cukuru saturu ir saistīts ar paaugstinātu sirds un asinsvadu slimību risku.
Viņa iesaka izmantot ogas kā dabisku veidu, kā saldināt ēdienu — tā ir sirdij veselīgas pārtika, jo ir bagāta ar antioksidantiem.