RECEPTE: Olu mafini ar spinātiem un fetas sieru

© Pixabay.com

Lieliskas, sātīgas un veselīgas brokastis visai ģimenei ar svaigiem zaļumiem, mīkstu sieru un aromātiskiem garšaugiem.

Sastāvdaļas

  • 1 - 2 tējkarotes augu eļļas
  • 6 olas
  • 50 g spinātu
  • 50 g fetas siera
  • Sāls pēc garšas
  • 1-2 šķipsniņas kaltētu ķiploku
  • 1-2 šķipsniņas kaltētu sīpolu
  • 1-2 šķipsniņas maltu melno piparu

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Sešas kēksu formiņas ieziež ar eļļu.

Visērtāk izmantot metāla formu cepšanai.

2․ Spinātus sīki sagriež, fetu sadrupina vai sagriež. Saliek formiņās.

3․ Olas sajauc ar sāli, ķiplokiem, sīpoliem un pipariem.

4․ Pārlej zaļumus un sieru ar olu maisījumu. Formiņām jātiek piepildītām par trīs ceturtdaļām.

5․ Cep mafinus 20 minūtes.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS MAFINU RECEPTES!

Virtuvē

Vasara atnāk ar saules piepildītiem vakariem un svaigiem zaļumiem - ir laiks atklāt jaunas garšas! Izmēģināsim trīs viegli pagatavojamas un pārsteidzošas pesto versijas, izmantojot rukolu, pētersīļus un spinātus. Šie zaļumi piešķir klasiskajam pesto jaunas krāsas un iederas gan salātos, gan grilētos ēdienos. Ar receptēm dalās “Allrecepes.com” eksperti.

Svarīgākais