Ātra recepte: beigeļi no grieķu jogurta un miltiem

© Foto: pixabay.com

Beigeļu pagatavošana vienmēr ir šķitusi īsts apgrūtinājums — rauga mīkla, vārīšana utt., bet izrādās, ka ir vienkāršāks veids, kā pagatavot beigeļus. Tik vienkārši, ka patiesībā nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas.

Recepte

Viena no nepieciešamajām sastāvdaļām ir grieķu jogurts. Būs nepieciešami arī milti un cepamais pulveris, un šķipsniņa sāls uzlabos garšu. Sajauciet vienādās daļās miltus un jogurtu, pievienojot 2 tējkarotes cepamā pulvera un, ja vēlaties, ½ tējkarotes sāls uz katru miltu tasi. Viegli samīciet mīklu un pēc tam sadaliet to. No katras miltu tases sanāks četri beigeļi, tāpēc sadaliet to šādās daļās. Katru mīklas piku izveidojiet beigeļa lieluma gredzenā un cepiet to 190 grādos apmēram 30 minūtes.

Foto: pixabay.com

Ja nepatīk, ka šis beigelis ir pārāk mīksts, vienkārši pamēģiniet to grauzdēt, jo tas nodrošinās kraukšķīgumu.

Kā mainīt šo supervienkāršo recepti

Nevajag pārāk sarežģīt lietas, bet trīs sastāvdaļu beigelis ir pietiekami vienkāršs, lai tas varētu izturēt dažas izmaiņas, nepieliekot pārāk daudz pūļu. Pirmais padoms ir naudas taupīšanas līdzeklis: tā vietā, lai pirktu grieķu jogurtu, var iegādāties ne grieķu jogurtu un to izkāst. Vienīgais, kas atšķir grieķu jogurtu no jebkura cita veida, ir biezpiena un sūkalu attiecība, tāpēc, tiklīdz ir samazinājies pietiekams daudzums sūkalu, jogurts ir tik grieķu, cik tam jābūt, raksta thetakeout.com.

Otrais padoms ir izrotāt beigeļus. To var izdarīt, pievienojot mīklai garšvielas vai piedevas, piemēram, žāvētus augļus, vai arī pirms cepšanas pārkaisot ar dažādām sēklām.

Foto: pixabay.com

Ja izvēlas pēdējo variantu, vispirms apsmērē beigeļus ar sakultu olu, lai virskārta pieliptu. Garšojiet beigeļus ar rupjo sāli, granulētiem sīpoliem vai ķiplokiem, magoņu vai sezama sēklām vai visdažādāko beigeļu maisījumu.

Ar vārdu "viss" visdažādāko beigeļu garšvielās parasti tiek apzīmēts ķiploku, sīpolu, magoņu sēklu, sezama sēklu un sāls maisījums, taču to var pagatavot pašu spēkiem - versiju, kur netiek izmantota neviena no šīm sastāvdaļām, bet tiek pievienoti melnie vai sarkanie pipari, maurloki, rozmarīns, kūpināta paprika vai jebkas cits, kas jums patīk.

Dzīvesstils

Kopš “Slavenības. Bez filtra” dalībnieces un militārista Dāvida Krūmiņa bijušās mīļotās Arnitas Oliņas dzemdībām ir pagājis pusotrs mēnesis. Visu šo laiku Arnita ir aktīvi darbojusies, lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem un atgūtu sākotnējo figūru. Nu viņa atklāj, kāds ir viņas svars un ķermeņa apkārtmēri kopš otrajām dzemdībām.

Svarīgākais