Virtuve

6.okt 2013
Ir vairāki universāli veidi, kā dažādot ikdienas vai svētku reizes maltīti. Viens no vienkār­šākajiem un radošākajiem paņēmieniem – ņemt talkā dažādus garšaugus un ar tiem aromatizēt eļļu vai etiķi.
photo_camera
4.okt 2013
Recepti iesaka restorāna Vincents virspavārs Ivans Šmigarevs No meža dzīvnieku gaļas pagatavotus ēdienus ēdam ne katru dienu, tāpēc šīs maltīšu reizes atmiņā paliek ilgi, un ja vēl medījums nonācis prasmīga virtuves meistara rokās, garšas kārpiņas ilgi nevar beigt aizmirst gūto baudījumu.
3.okt 2013
Restorāna Fazenda ēdienu receptes
29.sep 2013
Daudzi uzskata, ka speķis ir kaitīgs veselībai, taču, ja tiek apēsti pāris kumosiņi, tad kaitējums netiks nodarīts, un ātri vien radīsies sāts.
28.sep 2013
Mēdz teikt: lai iznāktu patiešām labs vīns, vīnogām jāaug tādās zemēs, kur gadā ir vismaz simt saulainu dienu. Mums šai ziņā nav veicies, tomēr tas nenozīmē, ka neprotam baudīt un novērtēt labu vīnu.
photo_camera
26.sep 2013
Piedāvā ķīniešu restorāna Shangri La šefpavārs Sjumins Čeņs.
26.sep 2013
Kad rudens priecē ar krāsu daudzveidību, par krāsainiem un garšīgiem ēdieniem jūsmo arī pavāri un gardummīļi. Šajā gadalaikā ir plašas iespējas, lai pagatavotu pildītus dārzeņus – papriku, kolrābjus, tomātus, kartupeļus, gurķus, baklažānus. Būs gan veselīgi, gan interesanti.
23.sep 2013
Uzminiet, kas tas ir: garšo visiem, draudzējas gan ar augļiem un dārzeņiem, gan ar siļķi un rozīnēm? Protams, tas ir biezpiens!
21.sep 2013
Kuram gan vasarā patīk ilgi nīkt virtuvē, lai pagatavotu ko dūšu piesienošu? Visiem visu gribas ātri, nesarežģīti, bet garšīgi.
photo_camera
20.sep 2013
Vārdi „grila ballīte” vai „grils” ne vienmēr ir saistāmi grilēšanu kā procesu. Man grila ballīte pirmām kārtām asociējas ar nesteidzīgu vakarēšanu labu draugu kompānijā pie ugunskura, no kurienes nāk kāda kārdinoša smarža: tā var būt kopīgi vārīta zivju zupa, čuguna katlā sautēts medījums, uz zariem uzspraustu desiņu cepšana vai tikko nomakšķerētu zivju grilēšana uz oglēm.
19.sep 2013
Prasmīgais pavārs Agris Baltmanis visbiežāk gatavo dažādus gaļas ēdienus, uzkodas un daudzveidīgus salātus, ar ko lutina gan ģimeni – sievu Līgu un meitu Anci –, gan draugus un ciemiņus.
photo_camera
18.sep 2013
Laika ritējumā, kas šķiet aizvien straujāks, mainās paradumi, ik brīdi rodas dažādas jauninājumi. Reizēm nepelnīti aizmirstas arī veselīgi pārtikas produkti un vārdi, kuros tos sauc. Viens no tādiem ir staks – tikai retais tūlīt zinās, kas tas tāds.
photo_camera
18.sep 2013
Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni. Šo vietiņu Liepājas klusajā centrā iecienījuši ne vien ārzemnieki, bet arī pašmāju ļaudis.
18.sep 2013
Par karaliskajām rozēm, romantiskajām vijolītēm vai aromātiskajiem ceriņu ziediem parasti domājam kā par kaut ko skaistu, gaisīgu, sirdij un dvēselei vien baudāmu.
photo_camera
17.sep 2013
Receptes piedāvā restorāna Orizzonte (Jūrmalā, Baznīcas ielā 2b) šefpavārs Gatis Krastiņš. Produktu daudzums visās receptēs norādīts četrām personām.
photo_camera
15.sep 2013
Šobrīd kabači maksā lēti, bet ja tie izauguši pašu dārzā – nemaksā neko! Turklāt ir ļoti daudz variantu un iespēju, kā kabačus pārvērst dažādos gardos ēdienos: sacepumos, pankūkās, risoto – kopā ar citiem dārzeņiem, gaļu, sieriem, rīsiem, sēnēm un citiem produktiem tie ļaujas teju bezgalīgiem kulināriem eksperimentiem.
13.sep 2013
Pastinaks, divgadīgs seleriju dzimtas augs, ir viens no saldākajiem dārzeņiem, taču nedaudz sīvs. Pazīstams jau sen, bet nav plaši izplatīts. Vizuāli līdzīgs burkānam, tikai baltā krāsā. To arī audzē un uzglabā līdzīgi kā burkānu – smiltīs.
photo_camera
11.sep 2013
Vasaras nogale ir visīstākais cūku pupu baudīšanas laiks. No tām var gatavot visdažādākos ēdienus, taču visgaršīgākās cūku pupas, šķiet, ir vārītas ar visām pākstīm vai jau izlobītas.
10.sep 2013
Margarīnu var nosaukt par karotāju gan tāpēc, ka tam nācies pastāvīgi cīnīties par vietu mūsu ēdienkartē, gan tādēļ, ka tieši kara laikos interese par šo produktu allaž pieaugusi.
6.sep 2013
Melnsakne, kas nākusi no Vidusjūras zemēm un Tuvajiem Austrumiem, ar maigo un nedaudz pikanto garšu Latvijā ir mazpazīstama. Tomēr ir dārzkopji, kuri ir mēģinājuši to izaudzēt.
photo_camera
4.sep 2013
Brīdī, kad no virtuves sāk nākt un pakāpeniski visu māju pārņem ne ar ko nesalīdzināms, kārdinošs un pavedinošs kaut kā garšīga aromāts, pat paši zvērinātākie visādu našķu un kārumu noliedzēji salūst, jo ābolu pīrāgam ar kļavu sīrupu pretoties nespēj neviens.
4.sep 2013
Rasainajā zālē zem ābelēm katru rītu sabiris smaržīgu ābolu klājiens. Neba nu visiem ļaut lēni sapūt vai tikt lapseņu caurumotiem.