Konditore Saiva Misāne, kad mācījusies Lielvārdes vidusskolā, nav sapņojusi, ka nākotnē katru dienu mīcīs mīklu, gatavos kārdinošus, gaisīgus krēmus un no krāsns ņems laukā mutē kūstošus cepumus, lai gan paticis reizēm kaut ko mājās gatavot.
Pianiste, Hermaņa Brauna vārdā nosauktās koncertaģentūras dibinātāja un direktore Inna Davidova uzskata, ka virtuvē izdošanās ēst gatavošanā atkarīga no gatavotāja pozitīvajām emocijām un personiskās garšas izjūtas.
Pudeli sārtvīna var atvērt gan ļoti romantisku, gan pilnīgi prozaisku iemeslu dēļ. Kad tumšā rudens vakarā gribas atcerēties vasaru, iepriecināt mīļoto, izcept kūku un sagaidīt ciemos dāmu kompāniju.
Pusdienošana darbā – tā vienmēr liek domāt, kur un kā ieturēt ikdienas maltīti. Ja blakus ofisam nav kafejnīcas vai ēdnīcas, ir vēlēšanās ieturēt mājās gatavotu ēdienu vai ekonomēt uz pārtikas rēķina, tad pusdienreizi noteikti organizē darbavietā.
Restorāna Kaļķu vārti šefpavārs un konkursa Mūsdienu Latvijas garša uzvarētājs Raimonds Zommers domā, ka latviskās virtuves aktualitātes ik sezonā atklājas tieši tirgus placī – tur viss ir īsts un Latviju raksturojošs.
Mārtiņiem par godu galdā ceļam vai nu no vāciešiem aizlienēto zoss cepeti, vai vismaz nezin kur un nezin kā audzētu vistu... Taču, ja turēties pie tradīcijām, tad turēties: senie latvieši Mārtiņdienas galdā esot cēluši tieši gaili!
Šokolāde ir bieži sastopama desertu un konditorejas izstrādājumu sastāvdaļa, tāpēc uzņēmums Pure Chocolate parūpējies par to, lai tā būtu viegli pieejama un ērti izmantojama daudzveidīgu kulinārijas brīnumu pagatavošanai.
Ilggadējas kultūras darbinieces Dainas Āboliņas dzīves gaitas jau nepilnu gadu saistās ar divām valstīm – Latviju un Austriju, tāpēc viņa ar interesi un prieku iepazīst arī svešzemju virtuvi.
Šokolādes izmantojuma variācijas vērtējamas kā neizsmeļamas – jau konditorejā vien šokolādi iespējams iekļaut visdažādākajos ēdienos un atrast neskaitāmas jaunas iespējas kāruma izmantošanai.
Polenta ir sasmalcināti kukurūzas graudi. Polenta satur 9 procentus olbaltumvielu, šķiedrvielas un pavisam nedaudz tauku. No minerālvielām visvairāk sastāvā ir kālijs, magnijs, dzelzs, fosfors un cinks. No vitamīniem – karotīns, biotīns, E vitamīns un B vitamīnu grupa.
Ievārījumu gatavošana ir vienkārša, tomēr, lai to pagatavotu patiešām labu un garšīgu ir vajadzīgs laiks – ogu ievākšana, ogu sagatavošana, vārīšanas process... Varbūt labāk izvēlēties burciņu no veikala plaukta? Uzņēmums Milda KM var lepoties ar daudzu gadu pieredzi konservētu dārzeņu, ievārījumu, tomātu mērču un kečupu, kā arī majonēžu izstrādē un ražošanā.
Šokolāde ir gardums, kas ar valdzinošo garšas baudījumu spējis pārsteigt jau gadsimtiem ilgi. Mūsdienās, pateicoties kāruma plašajam izmantojumam, tas kļuvis par neaizvietojamu kulinārijas brīnumu sastāvdaļu, ko izmanto konfekšu, desertu un dažādu saldu dzērienu pagatavošanai.
Kazas sieru visbiežāk gatavo no nepasterizēta kazas piena, un tas padara to par vērtīgu produktu, zināmā mērā pat pārāku par govs sieru. Kazas uzturs atšķiras no govs, un šā iemesla dēļ šim sieram ir unikāla, atšķirīga garša.
Cepamais pulveris – ķīmisks mīklas irdinātājs – konditorejā ir ļoti populārs, tas sastāv no dzeramās sodas, citronskābes, kas sajaukti ar cieti vai miltiem un absorbē mitrumu uzglabāšanas laikā.
Domu par baltvīna iegādi tradicionāli apsveram, kad plānojam galdā pasniegt zivis vai jūras veltes. Visbiežāk jau vīns nav mūsu ikdienas maltītes sastāvdaļa, tomēr katram vīna pasaulē ir savas simpātijas.
Restorāna Valtera restorāns saimnieks un šefpavārs Valters Zirdziņš savā profesijā vēlas būt godīgs un gatavot ēdienus ar latviskām vērtībām. «Nevajag nodarboties ar to, kas nav paša.
Zivju zupu brīvā dabā vāra restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Patiesībā jau jebkuru atpūtas mirkli pie dabas krūts iespējams pārvērst vienreizējā un neaizmirstamā vasaras piedzīvojumā, bet ja to vēl sasaista kopā ar kopīgu zivīs iešanu un pēcāk – ar kopīgas zivju zupas vārīšanu: o, jā!
Virtuvē baklažāni ļaujas neskaitāmām pārvērtībām – tos var vārīt un sutināt, sālīt, konservēt un dažādi pildīt. Baklažāni ir lieliska dažādu biezeņu, sacepumu, salātu un pikantu ievārījumu pagatavošanas sastāvdaļa.
Izdzirdot nosaukumu kama milti, daudzi noteikti neziņā raustīs plecus un nemācēs neko sīkāk par tiem pastāstīt. Latvijā šis produkts tomēr ir mazpazīstams, lai gan ierindojas veselīgu un uztura ziņā bagātu produktu sarakstā, kā arī ieteicams diētās.
Pīlādži padevušies raženi. Nav īstas ticības, vai tas uz lietainu rudeni un bargu ziemu, taču neatkarīgi no vecu ļaužu pareģojumiem skaidrs ir viens: jāpasteidzas.
No Vidusjūras austrumiem nākusī kinza vai koriandrs šodien ir pazīstama it visur pasaulē, izaudzējama arī piemājas dārziņā. Kinzas lapām un sēklām ir atšķirīga garša un aromāts, nedaudz atšķiras arī nozīme, tāpat kā iedarbība.