Zivju zupa pie dabas krūts

© F64

Zivju zupu brīvā dabā vāra restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Patiesībā jau jebkuru atpūtas mirkli pie dabas krūts iespējams pārvērst vienreizējā un neaizmirsta­mā vasaras piedzīvojumā, bet ja to vēl sasaista kopā ar kopīgu zivīs iešanu un pēcāk – ar kopīgas zivju zupas vārīšanu: o, jā!

 Ziv­ju zu­pu, pro­tams, var vā­rīt pa vien­kār­šo – līdz­pa­ņem­tā kat­lā uz uguns­ku­ra, iz­man­to­jot ti­kai no­ķer­to lo­mu, kā­du kar­tu­pe­li, ūde­ni, sā­li, pi­pa­rus un lau­ru la­pu, bet ziv­ju vi­ru var mē­ģi­nāt pa­ga­ta­vot arī maz­liet ne­ik­die­niš­ķāk: dār­za bal­lī­tes, pik­ni­ka vai ci­ta ko­pā sa­nāk­ša­nas ie­mes­la lie­ci­nie­ki būs sa­jūs­mā!

Sastāvdaļas:3 ēdam­ka­ro­tes olīv­eļ­ļas, 1 no­mi­zots, sa­griezts sī­pols, 1 plā­nās šķē­lēs sa­griezts fen­he­lis, 2 ma­zos ku­bi­ņos sa­griez­ti se­le­ri­ju kā­ti, 500 g to­mā­tu sa­vā su­lā, šķip­sna saf­rā­na, 1–2 zvaig­žņu anī­si, Ka­jē­nas pi­pa­ri, 50 g anī­sa li­ķie­ra,200 ml sau­sa bal­tvī­na, cit­rons, jū­ras sāls, pi­pa­ri, 200 ml ūdens, 500 g svai­gu ziv­ju,600 ml ziv­ju bul­jo­na

Pagatavošana:

Sa­kar­sē­tā olīv­eļ­ļā ber pa­rup­ji sa­smal­ci­nā­tus se­le­ri­ju kā­tus, fen­he­li un sī­po­lu, ap­tu­ve­ni pie­cas mi­nū­tes dār­ze­ņus mai­sot cep uz strau­jas uguns, ka­mēr tie mīk­sti (9754).Pie­vie­no zvaig­žņu anī­su (9768), saf­rā­nu, sau­so bal­tvī­nu (der arī sar­kan­vīns vai ro­zā vīns) un anī­sa li­ķie­ri, vā­ra, ka­mēr iz­vā­rās al­ko­hols un vi­rums kļūst sī­ru­pīgs (9786).Pie­vie­no to­mā­tus sa­vā su­lā (9797), sa­stam­pā­jot tos sa­da­la, ļauj ne­daudz pa­vā­rī­ties, tad pie­vie­no Ka­jē­nas pi­pa­rus, ko­ri­an­dru, iz­tī­rī­to ziv­ju gal­vas, sī­kās ne­stan­dar­ta ziv­ti­ņas (9808; 9823), pie­lej ūde­ni, vā­ra ap­mē­ram 20 mi­nū­tes.Kad vi­rums ga­tavs, ma­su sa­blen­de­rē (9836), tad caur sie­tu iz­kāš (9838; 9847) – būs ma­zāk at­li­ku­mu, vai­rāk la­bu­ma, ja to da­rīs di­vas rei­zes.Iz­kās­to bul­jo­nu lej tī­rā kat­lā, pēc gar­šas pie­vie­no cit­ro­na mi­zi­ņu, sā­li, pi­pa­rus, ve­se­las iz­tī­rī­tas zi­vis vai to fi­le­jas ga­ba­lus (9909; 9914). Lē­ni mai­sot, vā­ra, ka­mēr pie­vie­no­tās zi­vis ga­ta­vas. Iz­vā­rī­tās zi­vis iz­ņem no vi­ru­ma, zu­pu lej bļo­dā vai šķī­vī, ie­liek ta­jā no asa­kām at­brī­vo­tu zivs ga­ba­lu (9961), ro­tā ar ko­ri­an­dru un pa­sniedz ar krauk­šķī­gu mai­zes šķē­li.

Citi raksti

Katru dzīves aspektu ir pārveidojusi tehnoloģija, un tas ietver arī brīvā laika pavadīšanu un izklaidi. No filmu straumēšanas pēc pieprasījuma līdz interaktīvu lietotņu un digitālo hobiju izpētei mūsdienu dzīvesveids arvien vairāk balstās uz pieredzi, kas pieejama uzreiz un ērti. Šodien cilvēki sagaida ātru piekļuvi visam, kas viņus interesē, un tiešsaistes risinājumi to padara iespējamu. Aplūkosim, kā tiešsaistes kazino ieņem vietu digitālajā izklaidē mūsdienu dzīvesveidā un kā tie kļūst par neatņemamu šī plašā tirgus daļu.