Saldais mirklis

© F64

Šokolāde ir bieži sastopama desertu un konditorejas izstrādājumu sastāvdaļa, tāpēc uzņēmums Pure Chocolate parūpējies par to, lai tā būtu viegli pieejama un ērti izmantojama daudzveidīgu kulinārijas brīnumu pagatavošanai.

Jaunās tumšās, piena un baltās šokolādes kaletes ir piemērotas gan drupināšanai, gan kausēšanai, gan arī notiesāšanai tāpat vien. Pateicoties gaumīgajam iepakojumam, produkts var kļūt arī par saldu dāvanu kādam tuvam cilvēkam.

Restorāns Elements piedāvā Latvijas produktus

Desertus piedāvā restorāna Elements konditors Jānis Kairis

Restorāns Elements atrodas pašā Rīgas centrā, vien dažu minūšu gājiena attālumā no Rīgas Centrālās stacijas un Brīvības pieminekļa. Projektā Gaumīgi Garšīga Galvaspilsēta restorāns piedāvā nogaršot īpašus Latvijas produktus. Agros rītos Elements viesus cienā ar svaigi ceptu maizi, piedāvā plašu siera un gaļas izvēli, svaigus dārzeņus, augļus, sulas, kā arī kafiju no svaigi maltām pupiņām. Restorāns ir laba izvēle arī biznesa pusdienu ieturēšanai – tiek piedāvāta zupa, pamatēdiens un deserts. Ēdienkartes piedāvājums ir plašs – dažādi latviešu un klasiskās virtuves ēdieni. Iespējams nobaudīt Latvijas zivju izlasi – varavīksnes foreles konfitu, butes un vēžu astu terīni, tējā ceptu nēģi ar mārrutku krēmu, gurķu ikriem un rupjmaizi ar anīsa sēklām vai ceptu Ziemeļatlantijas sarkano pleksti ar spinātiem, kas sautēti ar mandelēm un ķirštomātiem ar dzidrināto sviestu.

Ar piena šokolādi

Piena šokolādes, vārītā krēma un piparmētru kēksa drumstalu kārtojums

Sastāvdaļas: 

Vārītajam krēmam: 400 g piena, 30 g cukura, 75 g miltu, 3 olu dzeltenumi, 80 g piena šokolādes,

Piparmētru kēksam: 150 g sviesta, 20 g piparmētru, 2 olas, 80 g cukura, 120 g miltu, pustējkarote cepamā pulvera, 70 g lazdu riekstu

Pagatavošana: vispirms gatavo krēmu. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru un miltiem, iejauc verdošā pienā, uzvāra, nedaudz atdzesē un tad pievieno piena šokolādi. Kēksu gatavo šādi: olas puto ar cukuru, saputotā masā iecilā ar sviestu sablendētas piparmētras, miltus, riekstus un cepamo pulveri. Masu liek formā un cep 180 grādos 20 minūtes. Tad atdzesē un saberž drumstalās. No abām sastāvdaļām pagatavo kārtojumu.

Saldējums ar ķiršiem un šokolādes gabaliņiem

Sastāvdaļas: 500 g saldā krējuma, 80 g cukura, 50 g glikozes, 5 olu dzeltenumi, 200 g ķiršu biezeņa, 100 g drupinātas šokolādes, 20 g degvīna

Pagatavošana:olu dzeltenumus puto ar cukuru, glikozi un degvīnu, pievieno saldo krējumu, ķiršu biezeni un šokolādi. Masu lej saldējuma mašīnā un pagatavo saldējumu.

Ar balto šokolādi

Aveņu siera kūka ar balto šokolādi

Sastāvdaļas:

Pamatnei: 1 ola, 130 g cukura, 110 g skābā krējuma, 120 g miltu, 6 g cepamā pulvera,

Siera masai: 400 g svaigā siera, 250 g baltās šokolādes, 20 g apelsīnu liķiera, 100 g skābā krējuma,

Aveņu želejai: 420 g aveņu sulas, 80 g cukura, 4 g agara

Pagatavošana: pamatnei paredzētās sastāvdaļas sajauc, liek veidnē un cep 180 grādos 10 minūtes. Svaigo sieru saputo ar skābo krējumu un liķieri, iecilā masā izkausētu balto šokolādi, masu klāj uz pamatnes. Pagatavo želeju: visas sastāvdaļas sajauc un uzvāra, kad želeja atdzisusi līdz istabas temperatūrai, to pārlej pār siera masu.

Ar tumšo šokolādi 

Šokolādes kēksiņi

Sastāvdaļas: 300 g sviesta, 160 g cukura, 4 olas, 240 g miltu, 200 g drupinātas tumšās šokolādes, 20 g kakao,1 tējk. cepamā pulvera

Pagatavošana: atsevišķos traukos sakuļ olas ar cukuru un sviestu, tad masas sajauc kopā, pievieno miltus, kakao, šokolādi un cepamo pulveri. Masu pilda formās un cep 15 minūtes 175 grādos.

Svarīgākais