Piedāvā ķīniešu restorāna Shangri La šefpavārs Sjumins Čeņs.
Pikantā vistas gaļas zupa
Sastāvdaļas: 15 g vistas stilbu, 5 g sasmalcināta bambusa, 3 g sasmalcinātu sēņu, 2 g sasmalcinātu melno piparu, 3 g etiķa, 1 g cukura, 10 g kartupeļu cietes,tumšā sojas mērce
Pagatavošana: vistas stilbiņi jāsagriež plānās strēmelītes un jāapvāra. Kad vista ir izvārījusies, pievieno sāli, piparus, sēnes un bambusu, kas iepriekš sasmalcināti nelielos gabaliņos. Lai zupai piešķirtu blīvāku konsistenci, jāpievieno kartupeļu ciete, kas iepriekš samaisīta ar nelielu daudzumu ūdens. Pēc tam, kad pievienota kartupeļu ciete, viss jāapmaisa un visbeidzot jāpievieno etiķis un sojas mērce (pēc garšas). Lēni maisot, vāra, līdz masas krāsa kļūst vienmērīga, tad zupa ir gatava pasniegšanai.
Cepts cālis saldskābajā mērcē
Sastāvdaļas: 250 g vistas stilbu, 60 g ananasu gabaliņu, 10 g zaļo piparu, 10 g sarkano piparu, 20 g tomātu mērces, 5 g etiķa, 20 g cukura, 5 g kartupeļu cietes
Pagatavošana: tomātu mērce, etiķis un cukurs jāsamaisa ar nelielu daudzumu ūdens, līdz tas iegūst sulai līdzīgu konsistenci. Zaļie un sarkanie pipari jāsagriež dimanta formas gabaliņos. Vistas stilbiņi jāattīra no ādas un jāsagriež aptuveni 5 cm garās un 2 cm platās strēmelēs un jāapcep eļļā, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu. Izmantojot citu pannu, ievieto tajā apcepto vistu, sagrieztos piparus, ananasu gabaliņus un iepriekš sajaukto mērci. Maisot apcep. Pirms vista ir gatava, mērcei jāpievieno ar ūdeni sajaukta kartupeļu ciete, lai masa būtu biezāka un bagātīgāka.
Ķīnas melnās sēnes ar brokoļiem
Sastāvdaļas: 200 g brokoļu, 150 g Ķīnas melno sēņu, 5 g austeru mērces, 3 g gaišās sojas mērces, 3 g cukura, 5 g kartupeļu cietes
Pagatavošana: Ķīnas melnās sēnes un brokoļi jāizvāra, bet, pirms to darīt, melnās sēnes uz 30 minūtēm ir jāieliek ūdenī, līdz tās kļūst lielākas. Kad ingredienti apvārīti, tie jānokāš un jāpievieno austeru un gaišā sojas mērce, cukurs. Tas viss nedaudz jāapcep un jāpievieno ar ūdeni samaisīta kartupeļu ciete. Cep, līdz gatavs.
Kraukšķīgi cepti banāni
Sastāvdaļas: liels banāns, 100 g miltu, 300 g kartupeļu cietes, 5 g sodas, 300 g ūdens, 10 g cukura, 3 g pūdercukura
Pagatavošana: banānu sagriež astoņos gabalos un pārgriež tos uz pusēm, lai pavisam būtu 16. Bļodā samaisa miltus, sodu, cukuru, cieti un ūdeni, līdz masa iegūst pastas konsistenci. Katliņā ielej 500 g eļļas un pagaida, līdz tā sakarst. Banānu gabaliņus ieliek sagatavotajā pastā, un, kad eļļa gatava, pa vienam tos uzmanīgi liek katlā un nogaida, līdz kļūst zeltaini brūni. Saliek uz šķīvja un dekorē ar pūdercukuru.
Piedāvā ķīniešu restorāna Shangri La šefpavārs Sjumins Čeņs