Virtuvē

16.feb 2020
Pagatavo un nobaudi!
15.feb 2020
Šis būs ne tikai gards, bet arī vizuāli ļoti baudāms deserts ar ko iepriecināt mīļos.
14.feb 2020
Šajā dzērienā spēcīgās alkohola notis apvienotas ar maigu garšas valdzinājumu tik harmoniski, ka tas var kļūt arī par pikantu desertu mīlētāju dienas vakariņām.
14.feb 2020
Pēdējo gadu laikā Valentīndiena ir kļuvusi par gaidītu svinību dienu arī Latvijā. To katru gadu svin arvien vairāk iedzīvotāju, sarūpējot īpašas dāvanas un skaistus mirkļus saviem mīļotajiem. Šajā dienā tiek piedāvāts plašs izklaides iespēju klāsts – dažādi koncerti un pasākumi, bet dažādas iedzīvotāju aptaujas liecina, ka ir daļa iedzīvotāju, kas šos svētkus labprāt atzīmē arī mājās, pagatavojot īpašu svētku maltīti un baudot divvientulību. 
12.feb 2020
Neatkarīgi no tā, cik gardus kārumus iespējams nopirkt veikalos, paša gatavoti našķi vienmēr piešķirs īpašu “odziņu”. Valentīna diena asociējas ar sarkanām nokrāsām un maigām garšām. Izmēģini šo neparasto kārtojumu un pārsteidz mīļoto.
10.feb 2020
Vai Latvija maz būtu iedomājama bez rupjmaizes? Ikviens, kurš pabijis ilgāku laiku ārzemēs zina, ka tieši šī garša palīdz atgūt māju sajūtu. Viens ir pirkt maizi veikalā vai ceptuvē, bet kas pavisam cits- to izcept pašam. Turklāt izrādās, ka rupjmaizes cepšanu ir iespējams salīdzināt ar Latvijas politiku un vēsturi.
9.feb 2020
Valentīna diena tuvojas straujiem soļiem. To var svinēt, var nesvinēt - tā ir absolūti brīva izvēle, taču ar mīlestību pagatavotas un skaisti pasniegtas brokastis vienmēr tiks novērtētas. Paskat, cik skaisti iespējams pasniegt ierastās brokastu olas ar bekonu, ja ļaujas radošajam garam.
8.feb 2020
Lieliska ideja jūsu pankūku rītam! Pamēģiniet pagatavot šīs gardās un netradicionālās pankūkas, izmantojot kokosriekstu pienu un kokosriekstu miltus! Brīvdienu brokastis noteikti būs izdevušās!
6.feb 2020
Ātri pagatavojams eksotisks taizemiešu ēdiens jūsu virtuvē? Lūk, pikantas Tom Kha zupas recepte ar garnelēm un kokosriekstu pienu. Patiešām ļoti gardi!
2.feb 2020
Cepumu pildījumam var izmantot ikvienu krēmu, kāds vien garšo. Lai līdzsvarotu sviesta cepumu saldumu, šoreiz izvēlējos žāvēto plūmju un kondensētā piena krēmu.
31.jan 2020
Pēdējos gados īpaši aktuāls kļuvis jautājums par to, kā klasiskos piena produktus aizvietot ar augu valsts alternatīvām. Lai gan veikala plauktos atrodami neskaitāmi varianti, izrādās, ka, piemēram, mandeļu pienu ērti un viegli pagatavot arī mājas apstākļos.
29.jan 2020
Tumšie gada mēneši ir īstais laiks, kad aizdomāties, cik svarīgs ir veselīgs uzturs un ko ikdienā izvēlamies likt uz šķīvja. Šoreiz piedāvājam veselīgu alternatīvu reizēm tik neveselīgajai uzkodai čipsiem. Izrādās, ļoti gardi tie izdodas arī gadījumos, kad pagatavoti no āboliem.
27.jan 2020
Kartupeļu pankūkām ir daudz pagatavošanas veidu un garšas variāciju. Šveicieši tradicionāli brokastīs cēla "rösti" – bagātīgu kartupeļu pankūku, kas lauksaimniekiem deva spēku visai dienai. Izmēģini mūsdienīgu "rösti" kombinācijā ar avokado, mazsālītu lasi un olu!
26.jan 2020
Kārums tavam galdam!
25.jan 2020
Britu izcelsmes šefpavāra, restorānu īpašnieka Džeimija Olivera vārds ar ēdiena gatavošanu apsēstajiem nav svešs. Ideja pusizceptus kartupeļus saspiest un apslacīt ar etiķa maisījumu, lai panāktu to kraukšķīgumu, pieder viņam. Viņš iesaka izmēģināt kartupeļu apslacīšanai arī etiķa, salvijas un apelsīna miziņu sviesta maisījumu.
24.jan 2020
Vīnzinis Mārcis Mitrevics (gardezi.lv) dalījies ar zivju un citu jūras produktu un vīnu saderības tabulu.
23.jan 2020
"Rimi Bērniem" gardēde Lība Smildziņa gatavo šokolādes desu, kas ir itin laba dāvana, ejot ciemos, kā arī gards cienasts mājas ballītē.
22.jan 2020
Par vienu no mūsdienu trendiem ir kļuvusi atteikšanās no glutēnu saturošiem ēdieniem, apgalvojot, ka tieši glutēna izslēgšana no ēdienkartes palīdz iegūt slaidu figūru un labu veselību. Nacionālā pārtikas mazumtirdzniecības tīkla ELVI uztura speciāliste Jevgēnija Jansone skaidro mītus - vai glutēns patiešām ir drauds veselībai, kas jāizskauž no mūsu ēdienkartes, vai tomēr šis ir modes kliedziens, kam daudzi seko akli un nepamatoti.
16.jan 2020
“Bieži no vecākiem dzirdu, ka viņu bērni ir izvēlīgi, ēd nelabprāt un tikai konkrētus ēdienus, nepieņem jaunus produktus vai atzīst tikai konkrētās formās sagrieztus burkānus,” stāsta Rimi Bērniem eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. Ko darīt, ja bērns atzīst tikai atsevišķus ēdienus, un kā “pierunāt” izvēlīgo ēdāju pagaršot ko jaunu? Pārbaudītos padomos dalās eksperte.
16.jan 2020
Dažreiz gaļa apnīk arī tās cienītājiem un ir pat ieteicams to nelietot katru dienu. Iepazīsti 6 gaļas aizstājējus, kas uzturvērtības un garšas ziņā nebūs sliktāki par tik iecinīto vistu, cūku vai liellopu.
15.jan 2020
Pārtika ir viena no lielākajām izdevumu pozīcijām mūsu ikdienas budžetā, taču par spīti tam Eiropas Savienībā vidēji viens cilvēks gadā izmet 173 kilogramus pārtikas. Tādēļ ir nepieciešams mainīt pārtikas lietošanas paradumus un gada sākums ir lielisks atskaites punkts, lai sāktu piepildīt vienu no apņemšanām - jēgpilnāku pārtikas produktu izmantošanu tā, lai pēc iespējas vairāk no iegādātā tiek izlietots, nevis izmests. Maize, kā zināms, ir goda vietā katra Latvijas iedzīvotāja mājās, taču bieži gadās, ka nopirkto maizi nepagūstam izlietot. Kā no tā izvairīties?
13.jan 2020
Tumšajos vakaros gribas baudīt ko krāsainu un siltu, kas ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs organismam justies labāk. Tāpēc pārsteidz sevi un pagatavo neparasto biešu latti.