Šajos Ziemassvētkos nevarēsim klātienē apciemot savus mīļos un tuvos, bet neviens nav atcēlis iespēju iepriecināt viņus ar dāvanām. Ar mīlestību cepti našķi, kas radoši iesaiņoti un piegādāti, ievērojot drošības pasākumus, ir lielisks risinājums!
Šo recepti atradu strap slavenā britu šefpavāra Džeimija Olivera receptēm.Tiesa, tā ir nevis viņa, bet gan viena no viņa atzīto autoru - Mereditas Stīlas - receptēm. Pats Džeimijs priekšroku dod šokolādes piena punšam.
Ja vēlies Ziemasssvētku svinības padarīt nedaudz karaliskākas, noteikti ir vērts izmēģināt šo karaliskās ģimenes iecienīto pudiņa recepti, kas ievietota oficiālajā karaļnama Twitter profilā.
Vecmāmiņas laika recepte, kas transformēta modernā versijā. Arī šiem kumosiņiem labak izmantot baltmaizi, kas jau ir nedaudz apžuvusi. Tā neiesūks tik daudz taukvielu un arī " kumosiņš" būs stingrāks.
Ziemassvētku laiks ir ne tikai brīnuma gaidīšanas, kopā būšanas laiks, bet arī sevis lutināšanas laiks, gaidot grandiozākos gada svētkus. Tāpēc lai apmierinātu kāro zobu, izmēģinam pagatavot svētku šokolādes ar savu garšu!
Nekas nav labāks par šokolādi! Un, ja vēl tas ir kārtīgs šokolādes biskvīts - laime garantēta. Izmēģini šī šokolādes biskvīta recepti saviem svētku meistardarbiem.
Svētku noskaņu allaž iedod īpašas smaržas un garšas. Tikko mājās sāk virmot eglītes skuju, štovētu kāpostu vai piparkūku smarža, zinām, ka Ziemassvētki jau tepat aiz stūra.
Latvijas dzimšanas diena šogad jāpavada mājās kopā ar savējiem – lai svētku galds būtu gardiem, veselīgiem un skaisti noformētiem ēdieniem pilns, šīs ir divas viegli pagatavojamas receptes, kas lieliski garšos un piešķirs svētku galdam īpaši patriotisku burvību!
Mūsdienās Sarkano samta kūku cep, izmantojot krāsvielas. Taču senatnē to gatavoja, kā krāsvielu izmantojot bietes. Izmēģināju aptuveni 7 dažādus variantus ( bietes un dzērvenes, bietes un brūklenes, svaigas bietes, vārītas bietes utt), mēģinot atrast vislabāko kombināciju, lai nevajadzētu izmantot krāsvielas. Šis ir pagaidām labākais variants - krāsai izmantot bietes un kazenes.
Lai kas notiktu apkārt, sava valsts ir liela dāvana, tāpēc Latvijas jubileja ir jāsvin! Elegants, sarkanbaltsarkans kokteilis, ar ko uzsaukt tostu par godu mūsu Latvijai! Šis elegantais dzēriens priecēs acis un atraisīs sarunām!
Ātri pagatavojama, sātīga un garšīga wok recepte, kas neprasīs dižas iemaņas austrumu virtuves ēdienu gatavošanā un noteikti izdosies pat mazāk pieredzējušiem pavāriem!
Sācies novembra svētku laiks. Šodien vēl iespējams paspēt nosvinēt Mārtiņus, bet jau rīt atzīmējama Lāčplēša diena, bet pēc nedēļas klāt būs 18. novembris, tāpēc svētkos palutini sevi un sev mīļos ar marcipāna kūku.