RECEPTE: Vareņiki ar divu veidu sieriem

© Pixabay

Krējuma mīkla izdodas mīksta un maiga, lieliski sader ar ķirbja, mīkstā un cietā siera aromātu pildījumā. Vienkārši, bet reizē interesanti un ļoti garšīgi.

Pagatavošanas laiks: pusotra stunda

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 240 ml krējuma
  • 2 olas
  • 280 - 300 g miltu
  • 1 tējkarote + 1 šķipsniņa sāls
  • 30 g Parmas siera
  • 80 g rikotas siera
  • 150 g ķirbja biezeņa
  • Ceturtdaļtējkarote rīvēta muskatrieksta

Pagatavošana

1․ Sviestu izkausē ūdens peldē un nedaudz atdzesē. Sajauc ar krējumu un viegli sakultām olām.

2․ Miltus apvieno ar 1 tējkaroti sāls, pievieno šķidro olu maisījumu un iejauc mīkstu, elastīgu mīklu.

3․ Pārsedz mīklu ar pārtikas plēvi vai audekla salveti un atstāj uz 15 - 20 minūtēm istabas temperatūrā.

4․ Cieto sieru sarīvē uz smalkas rīves. Sajauc ar rikotas sieru, ķirbja biezeni, šķipsniņu sāls un muskatriekstu.

5․ Mīklu izrullē plānā loksnē un ar glāzes palīdzību izspiež apaļas sagataves.

6․ Uz katras sagataves liek pildījumu un rūpīgi aizlipina malas.

7․ Katliņā uzkarsē ūdeni ar šķipsniņu sāls. Liek tajā vareņikus un vāra 1 - 2 minūtes pēc tam, kad ūdens atkārtoti uzvārījies.

Lai izdotos vēl garšīgāk, gatavos vareņikus var nedaudz apbrūnināt uz pannas.

IZMĒĢINI ARĪ ĪSTUS GRUZĪNU HINKAĻUS!

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.

Svarīgākais