RECEPTE: Tako ar garnelēm un laima mērci

© Pixabay.com

Viegla krējuma mērce ar laimu piešķirs gardajai uzkodai ar jūras veltēm un dārzeņiem vēl svaigāku un pikantāku garšu.

Sastāvdaļas

mērcei

  • 1 laims
  • 75 g krējuma
  • 75 g majonēzes
  • Asa mērce pēc garšas
  • ¾ tējkarotes malta kaltēta ķiploka

tako

  • 1 daiviņa ķiploka
  • 450 g garneļu
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • Malti Kajēnas pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 200 g sarkano kāpostu
  • 1 avokado
  • Puse sarkanā sīpola
  • 100 g siera
  • Nedaudz kinzas

6-8 tortiljas

Pagatavošana

1․ Izspiež laima sulu. Sajauc ar krējumu, majonēzi, aso mērci un maltajiem ķiplokiem.

2․ Svaigo ķiploku sīki sagriež. Garneles notīra, nosusina papīra dvielī un sajauc ar ķiploku, sāli un garšvielām.

3․ Uz pannas sakarsē olīveļļu. Apcep garneles 3-4 minūtes uz lielas uguns.

4․ Kāpostus sīki sagriež. Avokado sagriež kubiņos, sīpolus - plānos pusgredzenos. Sieru sarīvē uz smalkas rīves. Kinzu sakapā.

5․ Tortiljas sasilda uz sausas pannas un saloka uz pusēm. Pilda ar kāpostiem, avokado, sīpoliem, garnelēm, kinzu un sieru. Pārlej ar mērci.

IZMĒĢINI ARĪ GARDU TAKO ZUPIŅU AR MALTO GAĻU

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais