RECEPTE: Salāti ar liellopa gaļu, olu un gurķi

© Pixabay

Šo salātu burvība ir to vienkāršībā. Burtiski dažas sastāvdaļas, un gatavs ēdiens, kas lieliski iederēsies arī uz svētku galda.

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Sastāvdaļas

  • 200 g liellopa gaļas mīkstuma
  • 3 olas
  • 2 svaigi gurķi
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • Majonēze pēc garšas
  • Var pievienot kapātus zaļumus pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1․ Liellopa gaļu novāra līdz gatavībai aptuveni pusotru stundu. Atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos.

2․ Olas cieti novāra 10 minūtes. Atdzesē un noloba. Sarīvē uz rupjas rīves vai sasmalcina ar nazi.

Nedaudz baltuma var atstāt rotāšanai un izgriezt no tā ziediņus.

3․ Gurķus sagriež tievos salmiņos.

4․ Liek gaļu traukā kopā ar gurķiem un olām. Pārkaisa ar sāli un pipariem, samaisa.

5․ Pievieno majonēze un nedaudz zaļumu pēc vēlēšanās.

Olas baltuma ziediņu vidū var ielikt gabaliņu vārīta burkāna vai olas dzeltenuma - izskatīsies vēl glītāk.

IZMĒĢINI VARENU KĀRTAINO SALĀTU RECEPTI!

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.