Kraukšķīgas maizes nūjiņas ar sieru

© Pixabay.com

Zeltainos cepumus ar pikantu siera garšu var pasniegt kā vieglu uzkodu pie alus vai tāpat kopā ar biezu mērci.

Sastāvdaļas

  • 100 g siera
  • 100 g sviesta
  • 120 g miltu
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 ola
  • Sezama sēkliņas pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1․ Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 °С. Pannu izklāj ar pergamenta papīru.

2․ Sieru sarīvē uz smalkas rīves. Aukstu sviestu sarīvē uz rupjas rīves.

3․ Miltu sajauc ar sāli un saberž sīkās drupatās kopā ar sviestu. Pievieno sieru un olu, iejauc mīkst mīklu.

4․ Izrullē plānā loksnē un sagriež strēmelītēs. Pārkaisa ar sezamu, kārto uz pannas un cep aptuveni 20 minūtes līdz gatavībai.

IZMĒĢINI ARĪ GAISĪGOS PONČIKUS BEZ OLĀM!

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais