Bez cepšanas! Kā piecu minūšu laikā pagatavot šokolādes ruleti

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Šī šokolādes rulete ir viegli pagatavojama un būs brīnišķīga piedeva vakara tējai vai rīta kafijai, kas palutinās garšas kārpiņas.

Sastavdaļas:

  • 310 grami šokolādes cepumu;
  • 30 grami kakao pulvera;
  • 160 grami silta piena;
  • 300 grami maskarpones siera;
  • 60 grami pūdercukura;
  • vaniļa pēc garšas.

Pagatavošana:

Blenderī sasmalcina šokolādes cepumus.

Ekrānuzņēmums

Sasmalcinātajiem cepumiem pievieno kako pulveri un siltu pienu. Masu sākuma maisa ar silikona lāpstiņu līdz tā kļūst viendabīga un tad samīca ar rokām. Uz brīdi mīklu ievieto maisiņā ledusskapī.

Ekrānuzņēmums

Ekrānuzņēmums

Ekrānuzņēmums

Tad atsevišķā traukā ievieto maskarpones sieru, kam pievieno pūdercukuru un vaniļu pēc garšas. Visu samaisa viendabīgā masā.

Ekrānuzņēmums

Ekrānuzņēmums

Uz pārtikas plēves izliek sagatavoto šokolādes mīklu. To pārklāj ar vēl vienu pārtikas plēves gabalu un izrulē ar mīklas rulli.

Ekrānuzņēmums

No mīklas plāksnes noņem virsējo pārtikas plēvi un uz tās viendabīgi izklāj sagatavoto maskarpones pildījumu.

Ekrānuzņēmums

Tad no vienas malas saņm pārtikas plēvi un ar tās palīdzibu saritina mīklu ar pildījumu ruletē.

Ekrānuzņēmums

Kad rulete izveidota, to uz divām stundām ievieto ledusskapī.

Ekrānuzņēmums

Pēc tam to sagriež gabaliņos un bauda pie tējas vai kafijas.

Ekrānuzņēmums

Avots

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais