Divas ļoti gardas un veselīgas sulu kokteiļu receptes

© pexels.com

Iekļaujot uzturā sezonas produktus, vērts atcerēties par svaigi spiestām sulām - tās būs ne vien gards papildinājums ēdienkartei, bet arī palīdzēs stiprināt veselību, mazināt nogurumu un ievērojami uzlabot pašsajūtu. Farmaceite Līga Cīrule iesaka divas veselīgas sulu kokteiļu receptes.

pexels.com

Granātābolu un apelsīnu sulas dzēriens ar ingveru un medu

Sastāvdaļas:

  • viens nomizots apelsīns, sadalīts daiviņās;
  • 100 mililitri granātābolu sulas;
  • viena ēdamkarote citronu sulas;
  • ingvera sakne un medus - pēc garšas;
  • divas glāzes ūdens.

Pagatavošana:

Sagatavotās sastāvdaļas liek blenderī un samaļ līdz veidojas viendabīgs dzēriens. Dzēriena garšas intensitāti iespējams regulēt, pievienojot papildu ingveru vai medu. Lai atbrīvotos no sēklām, sagatavoto kokteili nepieciešams pārliet citā traukā ar caurdura palīdzību.

Papildinot medus un ingvera vērtīgās īpašības, šim dzērienam pievienots arī granātābols un apelsīns. Granātābolu sulā ir B9 vitamīns jeb folskābe, C vitamīns, antioksidanti, organiskās skābes un kālijs, tā lieliski palīdzēs atjaunot spēkus saaukstēšanās slimību gadījumā un uzlabos gremošanu. Granātābolu sulai piemīt pretiekaisuma īpašības, tā palīdz regulēt asinsspiedienu un samazināt holesterīna līmeni.

Apelsīni, savukārt, nodrošinās organismam papildu C vitamīna un antioksidantu devu, kā arī kāliju, kas uzlabo sirds veselību. Apelsīnu sula satur arī magniju, kas atjaunos enerģijas resursus un palīdzēs normalizēt nervu un muskuļu darbību. Sulas vērtīgajam sastāvam tāpat ir pretiekaisuma darbība, tas samazina holesterīna līmeni un novērš nierakmeņu risku.

pexels.com

Apelsīnu sulas dzēriens ar ingveru, medu un kurkumu

Sastāvdaļas:

  • viens apelsīns;
  • neliels gabaliņš ingvera saknes;
  • kurkuma;
  • medus - pēc garšas;
  • viena glāze ūdens.

Pagatavošana:

Ingvera sakni rūpīgi sarīvē ar smalku rīvi, pievieno tai šķipsnu kurkumas un maisījumu aplej ar verdošu ūdeni. Ļauj ievilkties 10-15 minūtes. Dzērienam pievieno svaigi spiestu apelsīnu sulu un medu - atkarībā no tā, cik saldu garšu kārojas.

Dzēriena sastāvdaļas stiprinās imunitāti un sniegs papildu enerģijas devu, turklāt kurkuma ļaus iegūt unikālu garšas niansi.

Veselība

Nevadas universitātes pētnieku grupa atklāj, ka pati pirmā kafijas tase tukšā dūšā agri no rīta var nebūt labākais veids, kā sākt savu dienu. Faktiski ārsti uzskata, ka labākais laiks, lai baudītu kafiju ir no 9:30 līdz 11:30. Noskaidrojiet, kāpēc agrā rīta stundā tukšā dūšā nav ieteicams dzert kafiju un kādas var būt sekas.

Svarīgākais