Cepta cūkgaļa Šanhajas gaumē

© Pixabay.com

Gaļu vispirms iemarinē pikantā olu mērcē, bet pēc tam apcep panējumā. Iznāk neparasts un ļoti garšīgs ēdiens.

Sastāvdaļas

450-500 g cūkgaļas

4 olas

½ tējkarote maltu balto piparu

2 ēdamkarotes sojas mērces

1½ ēdamkarotes austeru vai zivju mērces

1 tējkarote kukurūzas cietes

50-60 g miltu

150 g rīvmaizes

100 ml augu eļļas

Pagatavošana

1․ Gaļu sagriež aptuveni 2,5 cm gabaliņos. Ietin pārtikas plēvē un rūpīgi izdauza no abām pusēm tā, lai gaļa kļūtu aptuveni divreiz plānāka.

2․ Sakuļ 2 olas ar pustējkaroti piparu, mērcēm un cieti.

3․ Pārlej cūkgaļu mērcei un sajauc, lai gabaliņi būtu vienmērīgi apņemti. Ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

4․ Bļodā sakuļ atlikušās olas. Miltus un rīvmaizi ieber dažādos šķīvjos.

5․ Katru gaļas gabalu apviļā miltos un notrauc liekos miltus. Pēc tam iemērc olās un apviļā rīvmaizē.

6․ Pannā sakarsē eļļu līdz karstai temperatūrai. Cep aptuveni divas minūtes no katras puses.

IZMĒĢINI ARĪ TAIZEMIEŠU CŪKGAĻAS RECEPTI!

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais