Pavāre un uztura speciāliste Jevgēniju Jansoni piedāvā divu Visu svēto dienas priekšvakaram piemērotu ēdienu receptes, kas nodrošinās veselīgu maltīti, turklāt to vizuālais noformējums sevišķi iepriecinās bērnus, kam Halovīni gan spokošanās un jokošanās, gan saldumu dēļ ir sevišķi mīļi.
Sastāvdaļas (4-6 personām):
Pagatavošana:
Nogriez paprikām nogriež augšu (neizmet - tā būs cepurīte), izņem sēklas un ar asa naža galu izgriez nelielus caurumiņus, kas veidos acis, degunu un muti.
Izvāri spageti atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai.
Pagatavo mērci - smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, apcep tos uz pannas olīveļļā, kamēr dārzeņi kļūst zeltaini. Pievieno tiem tomātu pastu, oregano un vēl nedaudz apcep. Pielej kokosriekstu pienu, sāli un piparus un apmaisi.
Kad spageti ir gatavi, pievieno tos mērcē un samaisi, lai makaroni ir pārklāti ar mērci no visām pusēm.
Piepildi paprikas ar spageti un pasniedz.
* Pildītās paprikas vari uz 12-15 minūtēm ielikt cepeškrāsnī - tad tās nedaudz zaudēs formu, bet būs karstas un vēl garšīgākas.
Sastāvdaļas (2-4 personām):
Šokolādes "indei"
Pagatavošana:
Samaisi bļodā ķirbju biezeni, olas, paniņas, tomātu pastu un cukuru.
Pievieno masai miltus, garšvielas, sāli, cepamo pulveri un samaisi viendabīgā mīklā. Ļauj mīklai pastāvēt 5-10 minūtes.
Cep pankūkas uz sakarsētās pannas.
Pagatavo mērci, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausējot šokolādi kopā ar krējumu un melno krāsvielu.
Pārlej pankūkas ar melno mērci un baudi uzreiz pēc cepšanas.