Tik vienkārši! Eksotiskais apelsīna kēkss

© Ekrānuzņēmums

Ņemot talkā tikai dažas sastāvdaļas, iespējams radīt gardu apelsīnu kēksu, kas būs kā saules stars gada tumšākajā mēnesī.

Sastāvdaļas:

  • viens apelsīns (bez sēklām);
  • 3 lielas olas;
  • 1/3 glāzes augu eļļas;
  • 1/2 glāze cukura;
  • 2 glāzes miltu (350 grami);
  • 3 tējkarotes cepampulvera;
  • 1/2 tējkarote sāls.

Ekrānuzņēmums

Process:

Nemizotus apelsīna gabaliņus, olas, augu eļļu un cukuru ievieto blenderī un samaļ viendabīgā masā.

Ekrānuzņēmums

Masu ielej bļodā.

Ekrānuzņēmums

Atsevišķi sajauc miltus, cepampulveri un sāli.

Sablenderētajai masai pievieno miltus. Miltus kaisa, kamēr ar rokas putotāju maisa masu.

Iesmērē veidni ar eļļu vai izkaisi mannā un ielej veidnē masu. Veidni ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādos uz 40 minūtēm (izmanto augšējās un apakšējās karsēšanas funkciju).

Ekrānuzņēmums

Kad kūka gatava, to adzesē un bauda pie kafijas vai tējas tases.

Ekrānuzņēmums

Avots

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais