Kad apnikusi ķirbju kūka, biezenis un cepti ķirbji pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā recepti, kā šīs pasaulē lielākās ogas pārvērst interesantā maltītē.
Laba recepte, lai vienā ēdienā apvienotu dažādus sezonas dārzeņus. Ar pildījumu var eksperimentēt pēc vēlēšanās. Var pievienot Briseles kāpostus, spinātus vai sēnes. Sacepumu var pasniegt gan karstu, gan aukstu. Protams, kūpošs ēdiens tieši no cepeškrāsns ir apetītlīgāks!
Rudenim piestāv ķirbis. Tas ir daudzfunkcionāls dārzenis, to var izmantot gan dažādu sāļo ēdienu pagatavošanā, gan saldēdienos. Ārzemēs popularitāti ir iemantojis arī kāds ķirbju dzēriens - "pumpkin spice latte" jeb ķirbju pikantā latte. Izmēģiniet!
Šo franču ābolu pīrāgu dēvē par neredzamo, jo tajā praktiski nav mīklas. Tas drīzāk atgādina nevis mīklas izstrādājumu, bet maigu krēmu. Vēl tajā ir daudz plānu ābolu šķēlīšu. Ļoti maigs un viegls deserts!
Pavārraidījuma "La Dolche Vita" vadītājas Roberto Meloni sociālajā vietnē Instagram dalījies ar neparastu tiramisu recepti. Izmēģini šo meistarstiķi ar piparkūkām, kafiju, Latvijas balzamu un biezpiena pastu ar banānu garšu.
Sulīgi biskvīti ar kanēļa un vaniļas aromātu, riekstiem un rozīnēm, biezs krēmsiera pildījums – ideāla kombinācija! Neticami maigs, gards un oriģināls deserts kļūs par ģimenes iecienītāko, bet draugi lūgs dalīties ar recepti.
Pagatavo mīkstus, maigus un smaržīgus ābolu cepumiņus, kas rudenī un ziemā atgādinās vasaru. Ja ģimenei garšo mājās cepti gardumi, noteikti gatavo uzreiz divas porcijas.
Sekojot baristu trendiem pasaulē, iesakām izmēģināt kādu no četriem kafijas dzērieniem ar rudens garšu, lai ikdienišķo kafijas baudīšanu padarītu interesantāku.
Jaunas garšas nianses klasiskajai vistas filejai franču gaumē piešķirs āboli. Gaļa, kas cepta kopā ar sīpoliem, āboliem un sieru iegūst neatkārtojamu aromātu, ko vēl pastiprina ķiploks un muskatrieksts.
Ierasto lazanjas lokšņu vietā šajā ēdienā izmanto ceptas baklažānu plāksnītēs. Starp tām liek tomātu un gaļas mērci un rikotas sieru, bet virspusē kārdina mocarellas siera garoziņa.
Arī tomātus var marinēt. Turklāt, gatavojot pēc šīs receptes, var iztikt bez gatavā izstrādājuma sterilizēšanas. Pietiks, ja burkas būs ideāli tīras un sterilizētas.
Tomātu laiks rit pilnā sparā! Šobrīd, kad tomātu dārzā ir daudz, ir laiks padomāt par to uzglabāšanu ziemai. Daudzi tomātus marinē, liek želejā vai taisa dažādas mērces. Tomēr ir pavisam vienkāršs, ātrs un unikāls veids, kā tos uzglabāt ziemai! Sasaldē tos!