Izmēģini! Dateļu pudiņš

© Publicitātes foto

Pavāre Linda Brensone dalās ar gardu dateļu pudiņa recepti. Receptē aprakstītais sastāvdaļu daudzums pietiks sešām porcijām.

Pudiņa pagatavošanai vajadzēs:

  • 4 g melnās tējas;
  • 175 g dateļu;
  • 60 g sviesta + 1 ēdamkarote cepamo trauciņu iesmērēšanai;
  • 1 tējkarote sodas;
  • ¼ tējkarotes jūras sāls;
  • 70 g Demeraras cukura;
  • 70 g tumšā muskovado cukura;
  • 2 olas;
  • 95 g kviešu miltu;
  • ½ tējkarotes vaniļas pastas vai ½ vaniļas pāksts;
  • 1 tējkarote iesala.

Karameles pagatavošanai nepieciešams:

  • 50 g auksta sviesta, sagriezta mazākos gabalos;
  • 120 g saldā krējuma;
  • 60 g cukura;
  • jūras sāls;
  • ¼ tējkarotes vaniļas pastas vai ½ vaniļas pāksts.

Grauzdētu sezama sēklu drupaču pagatavošanai nepieciešams:

  • 100 g sezama sēklu;
  • 65 g cukura;
  • 15 g ūdens.
  • 60 g pekanriekstu dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Uzvāra stipru melno tēju. Datelēm izņem kauliņus un sagriež mazākos gabalos. Aplej ar melno tēju un atstāj uz 10 minūtēm.
  2. Bļodā liek sviestu un abus cukurus. Uzputo. Pa vienai pievieno olas un vēlreiz uzputo, līdz izveidojas viendabīga masa.
  3. Pievieno vaniļu un iesalu, izmaisa. Trīs daļās pievieno miltus, izmaisa.
  4. Dateles ar tēju pārliek katliņā. Uz vidējas uguns vāra 2 minūtes, pievieno sodu un nepārtraukti maisa, līdz putas nedaudz nogājušas. Dateļu masu pievieno mīklai.
  5. Ar sviestu iesmērētā metāla mafinu formā lej mīklu tā, lai ¼ daļa formiņu būtu vēl brīva. Cep uz 180 ºC sakarsētā krāsnī 30-35 minūtes.
  6. Katliņā liek cukuru un ūdeni karamelei. Vāra, līdz cukurs kļuvis dzintara krāsā. Nepārtraukti maisot, lēnām lej klāt saldo krējumu. Pēc tam pievieno sviestu.Vāra uz vidējas liesmas 2 minūtes. Pievieno sāli un vaniļu.
  7. Katliņā liek cukuru un ūdeni sezama sēklām. Uz virsmas izklāj cepamo papīru. Kad cukurs sasniedzis 113 ºC temperatūru, pievieno negrauzdētas sezama sēklas un nepārtraukti maisa, samazinot uguni. Kad sezama sēklas kļuvušas zeltaini brūnas, pārliek tās uz cepamā papīra. Atdzesē un sablendē līdz drupaču konsistencei.
  8. Pudiņus pirms pasniegšanas atdzesē 5 - 10 minūres. Pasniedz siltu kopā ar karameli un sezama drupačām. Dekorē ar pekanriekstiem.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais