RECEPTE: Varavīksnes forele ar garšaugiem

© unsplash.com

"Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka izmēģināt gardu varavīksnes foreles recepti.

Nepieciešams (4 personām):

  • 4 varavīksnes foreles (ķidātas);
  • timiāns, sāls, pipari, oregano - pēc garšas;
  • 70 g spinātu;
  • 100 g ķiršu tomātu;
  • 1 gurķis;
  • 1 avokado;
  • 1 ēdamk. valriekstu eļļas;
  • sula no viena citrona.

Pagatavošana:

Varavīksnes foreles nomazgā, nosusini un ieberzē ar garšvielām. Liec foreles uz cepamā papīra cepeškrāsnī 180 grādos uz 30-40 minūtēm.

Kamēr zivis cepas, nomazgā un nosusini spinātus, gurķi un ķiršu tomātus. Tomātus pārgriez uz pusēm, gurķi nomizo un sagriez pusripiņās. Spinātus liec salātu traukā, pievieno sagrieztus tomātus, gurķi un avokado. Izspied un iemaisi salātos citrona sulu un uzpilini valriekstu eļļu. Pēc izvēles pievieno timiānu, sāli, piparus un oregano. Pasniedz ar izceptu foreli.

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais