Veselīgi! Riekstu un žāvēto augļu batoniņi bez cukura

© Publicitātes foto/Rimi

Šie batoniņi ir īsti piemēroti, lai pēc garās ziemas organismā atjaunotu enerģiju. Sastāvdaļas ir spēcinošas, turklāt batoniņiem netiek pievienots cukurs. Recepti iesaka "Rimi Bērniem" eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.

Nepieciešams:

  • 200 g grauzdētu lazdu riekstu;
  • 150 g sēklu maisījuma;
  • 150 g žāvētu plūmju;
  • 150 g žāvētu aprikožu;
  • 3 ēdamk. ķirbju sēklu miltu;
  • 2 ēdamk. ar kaudzi kokosa sviesta.

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ divas minūtes.
  2. Izkausē kokosa sviestu, pievieno masai un turpina malt.
  3. Formā ieklāj pārtikas plēvi. Liek samalto masu formā un kārtīgi nopresē.
  4. Ievieto ledusskapī sastingt uz vismaz trīs stundām.
  5. Griež batoniņa formātā un ietin papīrā.

Nu tie ir gatavi baudīšanai un līdzņemšanai!

Virtuvē

Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.

Svarīgākais