5 pārtikas produkti, kurus pirms ēšanas vienmēr jānomazgā

© pexels.com

Eksperti nosauc piecus pārtikas produktus, kurus pirms gatavošanas vai ēšanas vienmēr ieteicams nomazgāt, lai izvairītos no baktērijām!

pexels.com

1. Augļi un dārzeņi, kurus ēdam ar visu mizu

Ja no veikala mājās atnestie augļi vai dārzeņi, kuri tiek ēsti ar visu mizu (piemēram, āboli, bumbieri, tomāti, gurķi u.c.), izskatās tīri un spīdīgi, tas nenozīmē to, ka tādi tie arī ir. Visus augļus un dārzeņus, it īpaši tos, kurus ēdam ar visu mizu, ieteicams obligāti nomazgāt. Mazgājiet šos produktus tekošā ūdenī un pēcāk tos nosusiniet papīra dvielī, tikai šajā brīdī tie būs pavisam droši lietošanai!

pexels.com

2. Citi augļi un dārzeņi

Neatkarīgi no tā, cik labi mēs nomizojam augļus un dārzeņus, iepriekš tos nenomazgājot baktērijas nonāk uz mūsu rokām un pēcāk uz svaigi nomizotā, piemēram, apelsīna. Vienmēr pirms ēšanas nomazgājiet visus augļus un dārzeņus.

pexels.com

3. Ēdiens konservu bundžās

Pateicoties tam, ka pārtika, kura atrodas konservu bundžās, ir ilgi uzglabājama, tā veikalu plauktos var atrasties ilgi. Konservu bundžas ir kārtīgi noslēgtas, tāpēc, ja vien šī bundža nav bojāta, pārtika nevar būt inficēta ar dažādām baktērijām. Bet eksperti norāda, pirms izmantot ēst gatavošanā pārtiku no konservu bundžām ieteicams to nomazgāt, lai uz bundžas esošās baktērijas nenonāktu ēdienā!

pexels.com

4. Rieksti

Interesanti, bet eksperti vienmēr pirms ēšanas iesaka nomazgāt arī riekstus. Tam par iemeslu kalpo tas, ka rieksti pie mums nāk no tālām zemēm un nav precīzi zināms, kā tie tikuši glabāti un transportēti. Turklāt, mazgājot riekstus, mēs atbrīvojamies no uz tiem esošās fitīnskābes. Šo skābi izmanto, lai aizsargātu riekstus no parazītiem.

pexels.com

5. Žāvēti augļi

Žāvētus augļus uzskata par vienu no netīrākajiem pārtikas produktiem. Īpaši netīri var būt tie žāvētie augļi, kurus veikalos, tirgos pārdod nevis slēgtā iepakojumā, bet uz svaru. Eksperti iesaka pēc žāvētu augļu iegādes, pat ja tie atrodas cieši noslēgtā iepakojumā, vienmēr to noskalot.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais