Šķiet, ka tas nevarētu būt nekas sarežģīts - uzvārīt griķus. Diemžēl ne katrs māk pagatavot patiešām gardus, irdenus griķus. Kādas ir biežāk pieļautās kļūdas un kā pareizi pagatavot griķus - kādām jābūt graudaugu un ūdens proporcijām - raksta “postimees.ee”.
Ikvienam ir zināms, ka sapelējušu pārtiku nedrīkst ēst. Lai arī tas ir zināms, bieži vien cilvēki "piever acis" šim faktam un nogriežot nost no produkta bojāto daļu, atlikušo daļu apēd. Protams, nevajadzētu šādi rīkoties, jo tas nenozīmē to, ka atlikušā produkta daļa ir svaiga! Eksperti norāda, kurus pārtikas produktus kategoriski nedrīkst ēst, ja esat pamanījis uz tiem pelējumu!
Šķiet, ka visas zināmās tējas variācijas jau ir izmēģinātas - parastā melnā tēja, tēja ar citronu vai apelsīna šķēli, angļu tēja ar pienu. Tomēr izrādās, ka var pagatavot arī tēju ar sāli un sviestu. Vai ir vērts to izmēģināt, raksta “unian.net”.
Daudzi no mums sāk savu dienu ar ierasto kafijas tasi, tomēr pagatavošanas metode un arī kafijas pupiņu izvēle var būtiski ietekmēt kafijas garšu, dažkārt dodot nepatīkamu rūgtu pēcgaršu. Izdevums “Express” raksta, ka ir kāds vienkāršs veids, kā uzlabot kafijas garšu – un tam nav nepieciešams pievienot cukuru vai pienu.
Šis lieliskais - un gardais! - imunitāti atbalstošais kokteilis palīdzēs novērst saaukstēšanos, pateicoties tā sastāvā esošajam ingveram un apelsīnam. Tiek uzskatīts, ka svaigam ingveram ir pretvīrusu iedarbība, savukārt apelsīns un citrons sniegs C vitamīna piedevu un svaigu garšu. Ar recepti dalās “bbcgoodfood.com”.
Nesalipuši, gaisīgi rīsi - tā ir ļoti garšīga piedeva mērcei, gaļas ēdieniem vai kā sastāvdaļa dažādās receptēs, tomēr tos pagatavot izdodas ne visiem. Sekojiet šiem Express.co.uk sniegtajiem padomiem, lai iemācītos pagatavot nevainojamus, gaisīgus rīsus!
Šefpavāre un “The Practical Kitchen” dibinātāja Rebeka dalījās ar nelielu, bet īpašu triku, kā padarīt vienkāršas ceptas olas daudz garšīgāku, pievienojot tām tikai vienu papildu sastāvdaļu, raksta “express.co.uk”.
Ieēdušies melnās tējas un kafijas nosēdumi krūzītes iekšpusē mēdz būt visai spītīgi - tomēr ne tad, ja izmantosiet šo vienkāršo padomu, ar kuru dalās “Express.co.uk”.
Medus ir iemīļots dabīgais saldinātājs, kuru novērtējam tā daudzpusības un ilgā glabāšanas laika dēļ. Varat to pievienot ikvakara tējai, izmantot marinādēs un konditorejas izstrādājumu saldināšanai vai kā lielisku piedevu šobrīd tik populārajām siera platēm. Tomēr vai jūs zināt, kā tas pareizi jāuzglabā? Skaidro “Southern Living”.
Sāls ir kristālisks minerāls, kuru pievienojam klāt ēdienam, lai uzlabotu tā garšu. Nav tikai viena veida sāls. Ir dažāda veida sāļi, kuru pielietojums arī atšķiras. Šoreiz iepazīsim "sāls pasauli" un noskaidrosim, kādi ir sāls veidi un kā tos atšķirt!
Ir daudz pankūku recepšu, un katrai saimniecei noteikti ir sava slepenā recepte. Portāls “Express.co.uk” iesaka izmēģināt pankūku mīklai pievienot kādu pavisam neparastu sastāvdaļu - sidru.
Šī divu sastāvdaļu banānu pankūku recepte ir ātra, tajā ir maz kaloriju, nav cukura un lipekļa, bet ir augsts proteīna saturu. Saskaņā ar “Express”, šī recepte ir ideāli piemērota tiem, kas vēlas pazemināt holesterīna līmeni, uzturēt veselīgu cukura līmeni asinīs vai atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.
Iepirkšanās lielos iepakojumus ir veids kā ne tikai ekonomēt laiku, sagādājot ikdienai nepieciešamos produktus ilgākam periodam, bet arī ietaupīt naudas līdzekļus – vairumā iegādāti produkti ir izdevīgāki. Pērkot lielus iepakojumus, svarīgi ir produktus arī pareizi uzglabāt, tāpēc “Maxima Latvija” dalās padomiem, kā iepirkties gudri, lai iegādātie produkti saglabātu savu kvalitāti.
Droši vien arī jums ir gadījies nonākt situācijā, kad esat nolēmuši izmēģināt jaunu deserta recepti, un tā pieprasa brūno cukuru. Vai uzreiz jādodas uz veikalu vai varbūt to var aizstāt? Ar padomiem dalās “Southern Living”.
Šefpavāre un recepšu autore Mērija Berija dalās ar vienkāršu, taču nepārspējamu vistas gaļas recepti, kas sola pārsteigt pat visprasīgākos ēdiena baudītājus - šis vienkāršais ēdiens ir lieliski piemērots ģimenes vakariņām, un tā pagatavošana aizņem mazāk nekā stundu, raksta “Express”.
Lai virtuve būtu tīra un kārtīga, tā ir regulāri jāuzkopj. Noskaidrojiet, kurām vietām virtuvē ir jāpievērš īpaša uzmanība, bet bieži vien par tām piemirstam!
Gaisīgs un salds - šis šokolādes putukrējums, pasniegts kopā ar augļiem, izmantots kūkās vai kopā ar siltām pankūkām - kļūs par jūsu iecienītāko saldo kārumu. Klasisks putukrējums ir iemīļota desertu piedeva, taču, pievienojot kakao pulveri, jūs iegūsiet bagātīgu un mazliet neparastu saldēdienu. Recepti izmēģina “SouthernLiving”.
Šis vienkāršais Valentīna dienas kokteilis bez alkohola kļūs par lielisku svētku vakara sastāvdaļu. Pateicoties tā zemeņu un rozā noskaņai, tas lieliski iederēsies gan romantiskā vakarā, gan jautrā draudzeņu ballītē. Recepti piedāvā “mindfulmocktail.com”.
Diēta - tie vienmēr ir ierobežojumi. Izrādās, lai palīdzētu organismam pierast pie jauna dzīvesveida un vieglāk pieturēties pie diētas, pietiek optimizēt savas virtuves interjeru! Lūk, piecas idejas jūsu virtuves interjeram, kas palīdzēs notievēt, saskaņā ar “postimees.ee”.