Virtuvē

Vakar, 20:00
Šis makaronu sacepums ar maltu liellopu gaļu, sasmalcinātu mocarellu un slepeno sastāvdaļu ir tik vienkārši pagatavojami, un atstāj daudz vietas uzlabojumiem vai izmaiņām - pagatavojiet to ar savas ģimenes iecienītajām sastāvdaļām. Ar recepti dalās “allrecipes.com”.
9.feb
Recepte vienam franču iecienītākajiem desertiem - klasiskajam “flan pâtissier” kopā ar izdevuma “My french country home magazine” kulināriem.
7.feb
Avokado ir auglis, kas ir ieguvis lielu popularitāti pēdējo gadu laikā - tas ir atrodams it visur, no brokastu grauzdiņiem līdz salātiem un gvakamoles mērcei. Tomēr kā to pareizi nogatavināt, ja veikalā iegādāts zaļš jeb negatavs auglis? Raksta “Express”.
4.feb
Zaļie salāti ir ideāls veids, kā iekļaut savā ikdienas uzturā vairāk dārzeņu - tikai ar noteikumu, ka salātu mērce ir veselīga. Kā pagatavot vienkāršu, gardu un veselīgu zaļo salātu mērci, raksta “RealSimple”.
3.feb
Dažkārt ir nepieciešams ilgs laiks, lai pagatavotu kādu recepti, taču šī “Southern Living” Mariannas Viljamsas krēmīgo Toskānas garneļu pastas recepte ir ne tikai vienkārša, bet tā arī sola, ka katrs kumoss būs “labākais, kādu jebkad būsiet baudījis”. Izmēģiniet!
1.feb
Liza Haima, reģistrēta dietoloģe un “The Well Necessities” Ņujorkā dibinātāja, atklājusi savu ģeniālo triku, kā padarīt kafiju garšīgāku, nepievienojot tai pienu vai cukuru, raksta “realsimple.com”.
31.jan
Maiks Deiviss, Londonas “The Camberwell Arms” šefpavārs un īpašnieks, stāsta, ka atklājis uz augu bāzes ražotas siera mērces “mākslu” no savas sievas Bonitas, kura ir gan vegāne, gan šefpavāre, raksta izdevums “The Guardian”.
30.jan
Karamelizēti banāni ar mandeļu skaidiņām - tas ir debešķīgi gards un neticami viegli pagatavojams deserts dzīves baudītājiem - visiem tiem, kas meklē izcilas garšas, bet nevēlas piepūlēties! Ar recepti dalās Nigel Slater no “The Guardian” komandas.
28.jan
No pastas var pagatavot daudz gardus ēdienus, taču ir svarīgi zināt arī, kā to pareizi izmantot, lai ēdiens būtu debešķīgs. Lasiet rakstu un uzziniet, kādi ir pastas veidi un ar ko to pasniegt.
26.jan
Konditore un “Liv for Cake” dibinātāja Olīvija Bogacki padalījās ar savu labāko triku, kā padarīt mājās gatavotu biskvītu vēl garšīgāku, pievienojot mīklai vienu "slepeno" sastāvdaļu, raksta “express.co.uk”.
23.jan
Kā pareizi vārīt kartupeļus? Kādā ūdenī jāliek kartupeļi - karstā vai aukstā? Tas ir ļoti svarīgi, ja vēlaties iegūt veselīgu ēdienu, nezaudējot oriģinālajā produktā esošos vitamīnus. Ar padomiem dalās izdevums “Wirtualna Polska”.
22.jan
Izrādās, ka šo uzdevumu ir pilnīgi iespējams paveikt, nenobirdinot nevienu asaru, raksta “wday”. Griezt sīpolus nav īpaši patīkami, jo daudziem šī darba veikšanas laikā asaro acis. Eksperti ir atklājuši vairākus “life hacks” jeb paņēmienus, kas palīdzēs jums sagriezt sīpolus bez raudāšanas.
20.jan
Plastmasas pārtikas konteineri ir ļoti ērti pārtikas uzglabāšanai un transportēšanai, taču nereti jau pēc pirmās lietošanas reizes izmazgātais trauks zaudē savu sākotnējo izskatu, pat ja to rūpīgi izmazgā - plastmasa kļūst nespodra, un netīrumi nokļūst grūti aizsniedzamās vietās. Arī sarkanu tomātu mērci, kas šķietami nokrāso plastmasu, izmazgāt ir teju neiespējami. Tomēr ir daži veidi, kā iztīrīt plastmasas traukus, lai tie būtu gluži kā jauni! Ar padomiem dalās “unian.net”.
18.jan
Šefpavāre Ciara saka, ka šī kūka ir "visgaršīgākā un vienkāršākā pasaulē", turklāt tās pagatavošanai nepieciešams šobrīd tik populārais “air fryer”, izmantojot tikai trīs vienkāršas sastāvdaļas, raksta “Express”.
17.jan
Svaigi garšaugi ēdieniem piedod pavisam citu garšu, tāpēc pavāri tos iesaka izmantot gatavojot maltītes. Kas jāņem vērā audzējot garšaugus mājās uz palodzes? Izlasiet un uzziniet!
16.jan
Iemesls, kāpēc daudziem cilvēkiem negaršo auzu pārslas, var būt gluži vienkāršs - viņi nezina, kā tās labi pagatavot! Parasti, gatavojot putru, tiek izmantota tikai viena veida pārslas, bet britu šefpavārs April Blūmfīlds iesaka apvienot divus dažādus auzu veidus, raksta izdevums “Parade”.
14.jan
Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.
13.jan
Ir ducis pārtikas produktu, kurus eksperti iesaka nekad neuzglabāt ledusskapī! Noskaidrosim, kas ir šie produkti un kāpēc tos neturēt ledusskapī!
12.jan
Šis ir īpašs kokteilis no kafijas, baltās šokolādes, kokosriekstu piena un amaretto - receptes autors iedvesmojies no ceļojumiem un mīlestības pret kafiju. Recepti īpaši restorānam Koventgārdenā radījusi “The Gardian” recepšu autore Emīlija Čiperfīlda.
9.jan
Jūs mazgājat augļus un dārzeņus. Vai jāmazgā arī vistas gaļa? Atbildi uz jautājumu meklē “Southern Living”.
8.jan
Ja jums garšo avokado, iespējams, esat saskāries ar situāciju, kad iegādātie augļi ātri sabojājas un to krāsa un mīkstums piedzīvo nepatīkamas izmaiņas. Kā ilgāk saglabāt avokado svaigu, raksta “Express”.
7.jan
Olās ir daudz olbaltumvielu un citu uzturvielu, tomēr nereti tās var būt kaitīgas, piemēram, cilvēkiem ar augstu holesterīna līmeni, vai arī vienkārši nākas meklēt alternatīvas, ja tās nav pieejamas. “HealthDigest” dalās ar produktiem, kas kulinārijā var aizstāt olas.