Eksperiments

16.nov
Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!
9.nov
Vai zinājāt, ka mājās Grieķu jogurtu vai bezpiedevu jogurtu var pavisam vienkārši pārvērst par sāļās karameles jogurtu? Tam būs nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas un pāris minūtes laika tā gatavošanā!
26.okt
Ja tiek runāts par brīvdienu rītu brokastīm, daudziem prātā "iešaujas" pankūkas. Katrā mājā ir sava īpašā pankūku recepte. Gardās brīvdienu brokastu pankūkas bieži vien satur daudz cukura, kas nodrošina to patīkamo garšu. Taču ir iespēja pagatavot arī gardas un veselīgas pankūkas, neizmantojot cukuru! Kā? Tūlīt uzzināsiet!
12.okt
Šis ir tas brīdis, kad ikvienam no mums vajadzētu parūpēties par sevi, savu veselību un imunitāti, lai drēgnajā laikā nesaslimtu. Imunitāti var dažādi stiprināt. Viens no veidiem - dzert veselīgus, vitamīniem bagātus dzērienus. Šoreiz Lifehacks.lv komanda iesaka pagatavot C vitamīna bagātu imunitātes dzērienu.
28.sep
Gatavojot maltīti no svaigiem brokoļiem, visbiežāk tā kāts tiek izsviests miskastē. Izrādās, ka arī brokoļu kāti ir ēdami un var būt ļoti garšīgi. Šoreiz mēģinājām iemarinēt brokoļu kātus. Receptē vēstīts, ka tiem jāizdodas kraukšķīgiem un ķiplokainiem.
14.sep
Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.
31.aug
Laikā, kad dārzā, tirgos un veikalos ir pieejam svaigi, aromātiski garšaugi, ir jādomā, kur tos likt lietā. Šoreiz nolēmām pagatavot rozmarīna eļļu, kuru izmantot kulinārijā.
9.aug
Eksperti nosauc septiņus produktu grupas, kuras uzturā pēc iespējas būtu mazāk jāpatērē cilvēkiem, kas vecāki par 60 gadiem.
3.aug
Kā jau tas pieklājas kabaču laikā, kad to ir tik daudz, tad laiks eksperimentēt ar dažādām receptēm. Ja šovasar jau esat pagatavojuši visas tradicionālās kabaču receptes, tad nekas cits neatliek, kā meklēt jaunas. Sāļo uzkodu piekritējiem šī recepte varētu iet pie sirds!
20.jūl
Zemesriekstu sviestu var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. To var pievienot klāt putrām, gatavot saldos ēdienus (cepumos, saldējumā, kūkās u.c.), dažādas mērces un pat pievienot klāt smūtijiem. Veikalos šis sviests mēdz būt visai dārgs, maciņam draudzīgāk būs, ja to pagatavosiet mājās pats!
6.jūl
Vasaras laikā, kad plaši pieejami daudz un dažādi gardi augļi, ogas un dārzeņi, ir īstais laiks dažādiem garšu eksperimentiem. Šoreiz Lifehacks.lv komanda, gatavojoties nākamās nedēļas prognozētajai +30 grādu tveicei, nolēma pagatavot atsvaidzinošu desertu - rabarberu sorbertu.
22.jun
Jau pavisam drīz svinēsim visīsāko nakti un visgarāko dienu. Šie svētki nav iedomājam bez garda ķimeņu siera, atspirdzinoša alus kausa un sulīgas gaļas. Lai galdā nenāktos celt vien šīs trīs lietas, iesakām sevi un citus palutināt ar gardiem siera cepumiem!
8.jun
Vasara ir tā sezona, kad plaši pieejami dažādi dārzeņi, augļi un ogas. Tāpēc ir laiks baudīt tos dažādos veidos. Šoreiz Lifehacks.lv piedāvā pagatavot kraukšķīgus mazsālītos gurķīšus. Tos varēs baudīt jau pāris stundas pēc pagatavošanas!
25.mai
Šis ir īstais brīdis, lai eksperimentētu ar dažādām rabarberu receptēm! Šoreiz Lifehacks.lv komanda izmēģināja fikso rabarberu mini "plātsmaizīšu" recepti. Jau laikus varam minēt, ka tās izdevās ļoti gardas!
11.mai
Pesto var gatavot no teju visa, kas ienāk prātā. Par to varam pārliecināties, redzot veikalu plauktos piedāvāto sortimentu. Tomēr, mūsuprāt, viens no garšīgākajiem pesto veidiem ir tieši lakšu pesto. Lakši ir veselīgs, ārstniecisks un gards augs. Tas pēc garšas atgādina ķiploku, tāpēc lakšiem var rast daudzus un dažādus izmantojumus. 
4.mai
Šodien, 4. maijā, svinam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu jeb tā dēvētos Baltā galdauta svētkus. Par godu šiem svētkiem galdā ceļam dažadus labumus.
27.apr
Kādas ir populārākās cilvēku brokastu izvēles? Protams, ka dažadas sviestmaizītes, jo, mainot vien piedevas, var iegūt neskaitāmi daudz un dažādas variācijas. Var, protams, ēst arī brokastu pārslas, biezpienu, augļus, bet viens no populārākajiem ēdieniem ir putras. Visbiežāk tieši mēs mielojamies ar auzu pārslu putru, bet arī putru "pasaulē" ir pieejama ne viena vien cita garda izvēle.
13.apr
Meklējot idejas par pārtikas atkritumu samazināšanu, var rast dažādas idejas, kur sākotnēji šķietamus nelietderīgus produktus izmantot gardu recepšu pagatavošanai.
30.mar
Jau rīt svinēsim Pirmās Lieldienas, tāpēc šis ir pēdējais brīdis, lai parūpētos par glīti krāsotām svētku olām. Daļai cilvēku patīk olas krāsot ar veikalos nopērkamajām mākslīgajām krāsvielām, bet citi dod priekšroku dabiskām izjevielām. Šoreiz LifeHacks.lv komanda nolēma pamēģināt trīs dažādus olu krāsošanas paņēmienus, izmantojot mājās pieejamas dabiskās izvejvielas jeb pārtikas produktus!
16.mar
Čia sēklu pudiņu ierasti gatavojam no piena, vai tas būtu govs piens, vai augu dzēriens. Izrādās, ka šo desertu jeb pudiņu var pagatavot arī tad, ja netiek izmantots jebkāda veida piens.
2.mar
Mūsuprāt, cilvēkus var iedalīt divās kategorijās - vieni ēd brokasti, bet otri no tām izvairās. Šoreiz pievērsīsimies tiem, kuri labprāt ik rītu mielojas ar gardām brokastīm. Ja būtu jānosauc populārākie brokastu ēdieni, tad viennozīmīgi topa augšdaļā līdzās auzu pārslu putrai, brokastu pārslām un omletei būtu dažāda veida maizītes. Maize ir ļoti pateicīgs produkts, jo variējot ar piedevām ik katru rītu varam baudīt pavisam citādākas brokastis. Reizēm ierastās piedevas var apnikt, kad tā notiek, tad ir laiks eksperimentiem!
17.feb
Zeķubikses mēdz ātri plīst un tāpēc tās bieži nepieciešams iegādāties no jauna. Ja tajās ir izveidojies caurums, tad nekas cits neatliek, kā vien tās mest laukā, ja nav vēlme tās šūt. Reizēm tās ne tikai saplīst, bet uz tām izveidojas plānas, saraustītas "līnijas", kas arī koptēlu it nemaz nepadara skaistāku.