Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
Ziedkāposti nav tikai garšīgs piedevas ēdiens – tie ir spēcīgs veselības avots, kas var ievērojami stiprināt organismu. Uztura speciāliste Susana Fišere identificēja piecus galvenos šā dārzeņa ieguvumus ikdienas uzturā, raksta verywellhealth.com.
Mīksti citronu cepumi ar smaržīgu pildījumu ir lielisks papildinājums pie tējas vai kafijas. Šī vienkāršā recepte ļauj pagatavot desertu, kas kūst mutē un atstāj svaigu citrusaugļu pēcgaršu, ar ko Instagramā dalījās ēdienu blogere Katerina Procišina.
Šis auglis tiek uzskatīts par ideālu kokteiļu pamatu, taču tas var ievērojami samazināt dzēriena uzturvērtību. Šis auglis ir banāns, kā liecina Kalifornijas Universitātes Deivisā zinātnieku pētījumi. Šī sastāvdaļa traucē labvēlīgo savienojumu uzsūkšanos no ogām. Pētījums publicēts žurnālā “Food and Function”.
Šī maigā bumbieru kūka ir pagatavota bez grama miltu, kas ir tikpat laba kā augstas klases kafejnīcās. Tā ir lieliska izvēle mājīgai rudens tējas dzeršanai, saka Lilija Cvita, pavāre un ēdienu blogere, piedāvā RBC.
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Polijas izcelsmes produktā "Dažādu ziedu medus, Tautas" viena kilograma un 400 gramu fasējumā konstatējis svešu cukuru pazīmes, liecina PVD publiskotā informācija.
Vai Rīgas patvertnēs mājdzīvnieku saimnieki nevarēs uzturēties kopā ar saviem mīluļiem? “Domāju, ka nevarēs,” TV24 šo jautājumu skaidroja Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs (Nacionālā apvienība) Ģirts Lapiņš.
Kartupeļu pankūkas ir pārsteidzoši grūti pagatavot pareizi. Šis ir viens no vaininiekiem, kam jūs, iespējams, nepievēršat pietiekami lielu uzmanību. Lūk, kā no tā izvairīties.
Starptautiskajā gastronomijas ceļvedī "Michelin Guide" 2026. gadā iekļauti 34 Latvijas restorāni, tostarp trīs jauni restorāni, kā arī pa vienai zvaigznei saglabājuši restorāni "John Chef's Hall" un "Max Cekot Kitchen", aģentūru LETA informēja "Michelin Guide" pārstāvji.
Valsts prezidents raidījumā “Zinātne vai muļķības” ir godīgs jautājumā par veselīga uztura paradumiem un joko, ka raidījuma vadītāji ir ieradušies nepareizajā vietā.
Vai gan latvieša virtuvē var būt kas svarīgāks par kartupeli? Tas ne tikai papildina pusdienu un vakariņu ēdienus, bet arī nereti kļūst par maltītes galveno zvaigzni. Rudens ražai bagātīgi piepildot veikalu plauktus, īstā tupeņa izvēle var kļūt par pamatīgu izaicinājumu.
Māris Olte, kurš ar sievu saimnieko kafejnīcā “Ērgļu stacija”, ievietojis video, kurā pauž sašutumu par kāda klienta atsauksmi – vienu zvaigznīti par bujabēzes zupu.
Sestdien, 11. oktobrī pulksten 18.50, kanālā TV3 pirmizrādi piedzīvos jauns un līdz šim Latvijā nebijis kulinārais šovs “Šefpavāru līga”. Desmit nedēļu garumā skatītājiem būs iespēja sekot līdzi profesionālu pavāru cīņai par titulu “jaunās paaudzes šefpavārs”, vērojot, kā virtuvē tiek pārbaudīta gan meistarība un tehniskās zināšanas, gan radošums un spēja darboties stresa apstākļos.
Šie sezonālie pārtikas produkti, kas bagāti ar šķiedrvielām, antioksidantiem, vitamīniem un minerālvielām, palīdz pazemināt holesterīna līmeni un samazina aplikumu uzkrāšanās risku artērijās.
Papildus tam, ka ir jāpretojas vēlmei to mīcīt, perfekta maizes klaipiņa bez mīcīšanas pagatavošanai ir jāapgūst galvenās attiecības, kas slēpjas aiz tās garšīgi vienkāršajām sastāvdaļām.