Valsts prezidents raidījumā “Zinātne vai muļķības” ir godīgs jautājumā par veselīga uztura paradumiem un joko, ka raidījuma vadītāji ir ieradušies nepareizajā vietā.
Vai gan latvieša virtuvē var būt kas svarīgāks par kartupeli? Tas ne tikai papildina pusdienu un vakariņu ēdienus, bet arī nereti kļūst par maltītes galveno zvaigzni. Rudens ražai bagātīgi piepildot veikalu plauktus, īstā tupeņa izvēle var kļūt par pamatīgu izaicinājumu.
Māris Olte, kurš ar sievu saimnieko kafejnīcā “Ērgļu stacija”, ievietojis video, kurā pauž sašutumu par kāda klienta atsauksmi – vienu zvaigznīti par bujabēzes zupu.
Sestdien, 11. oktobrī pulksten 18.50, kanālā TV3 pirmizrādi piedzīvos jauns un līdz šim Latvijā nebijis kulinārais šovs “Šefpavāru līga”. Desmit nedēļu garumā skatītājiem būs iespēja sekot līdzi profesionālu pavāru cīņai par titulu “jaunās paaudzes šefpavārs”, vērojot, kā virtuvē tiek pārbaudīta gan meistarība un tehniskās zināšanas, gan radošums un spēja darboties stresa apstākļos.
Šie sezonālie pārtikas produkti, kas bagāti ar šķiedrvielām, antioksidantiem, vitamīniem un minerālvielām, palīdz pazemināt holesterīna līmeni un samazina aplikumu uzkrāšanās risku artērijās.
Papildus tam, ka ir jāpretojas vēlmei to mīcīt, perfekta maizes klaipiņa bez mīcīšanas pagatavošanai ir jāapgūst galvenās attiecības, kas slēpjas aiz tās garšīgi vienkāršajām sastāvdaļām.
Baravikas tiek uzskatītas par vienām no veselīgākajām sēnēm, pateicoties to bagātīgajam vitamīnu un minerālvielu sastāvam. Tomēr, kā brīdina eksperti, to lietošana uzturā var būt bīstama noteiktām cilvēku grupām. Kam vajadzētu atturēties no šīm sēnēm.
Cilvēki bieži pamana, ka viņu sapņi kļūst spilgtāki pēc tam, kad ir samazinājuši kafijas patēriņu. Lai gan zinātniskajos pētījumos ir maz tiešu pierādījumu par šo parādību, zinātnieki skaidro iespējamo mehānismu, raksta "The Independent".
Žurnāls "Prevention" vaicāja uztura speciālistiem, kura tēja – melnā vai zaļā – ir veselīgāka un vai tā ir vislabākā jūsu veselības mērķu sasniegšanai.
Mīli šokolādi tieši no ledusskapja, tik aukstu kā arktiska vēsma? Bīstamā zona vai labākā uzglabāšanas vieta – uzzini, vai kādreiz vajadzētu atdzesēt šokolādi.
Zinātnieki pierādījuši, ka šīs garšvielas ikdienas lietošana palīdz samazināt svaru un vidukļa apkārtmēru, īpaši cilvēkiem ar 2. tipa cukura diabētu un prediabētu, un tā ir kurkuma.
Rudenī ķirbis ir atrodams gandrīz katrā virtuvē, taču bieži vien to izmanto tikai dažās klasiskās receptēs – zupā, pīrāgā vai marinē ziemai. Patiesībā šis daudzpusīgais dārzenis piedāvā daudz vairāk gan kulinārijā, gan ikdienas dzīvē. Lūk, pieci neparasti, bet ļoti praktiski veidi, kā ķirbi izmantot citādi, kopā ar “Simple Living”.
Ir optimāls laiks riekstu ēšanai, kas ļauj organismam visefektīvāk absorbēt to uzturvielas. Regulāra lietošana noteiktā diennakts laikā var uzlabot sirds darbību un atbalstīt veselīgu vielmaiņu, ziņo Verywell Health.
Mūsdienās salmiņus izmanto plaši. Salmiņi piedāvā vienkāršu un higiēnisku veidu, kā dzert dzērienus. Tie arī palīdz cilvēkiem ar invaliditāti droši lietot šķidrumus, raksta healthline.com.
Pirms gaļas gabala ievietošanas pannā, ir vērts to rūpīgi nosusināt ar papīra dvieli. Šis vienkāršais solis palīdz iegūt zeltainu garoziņu, vienlaikus saglabājot iekšpusi sulīgu, norāda vietne Epicurious.
Vēlies vieglu, veselīgu un krāsainu maltīti, kas priecēs gan acis, gan garšas kārpiņas? Šis zaļais ēdiens apvieno kremīgu avokado, svaigus brokoļus un atsvaidzinošu citronu un piparmētru kombināciju. Tas ir ideāli piemērots gan brokastīm, gan vieglām pusdienām, un pagatavojams vien dažu minūšu laikā. Ar recepti dalās “BBC Good Food”.