Gardēžiem

Vakar, 18:03
Labai siera kūkai jābūt vieglai, bet grezni bagātīgai. Lai paceltu kūku nākamā līmenī, vienkārši jāpievieno nedaudz šīs gardās, krēmīgās sastāvdaļas.
2.jūl
Nav viena "īstā laika", lai ēstu banānus, taču šis auglis var ietekmēt enerģiju, gremošanu un apetīti. Var dot priekšroku ēst banānus noteiktā diennakts laikā atkarībā no mērķiem.
28.jun
Ārkārtīgi vienkārša un patiešām atšķirīga uzkoda. Galvenais ir ļoti rūpīgi nomizot apelsīnus, lai nepaliktu ne drusciņas rūgtas, ne arī baltas miziņas, kas atrodas starp mīkstumu un oranžo ārējo mizu.
27.jun
Šim šķietami parastajam produktam ir pilnīgi atšķirīgs sastāvs. Taču to kombinācija palīdzēs uzlabot viens otra labvēlīgās īpašības.
27.jun
Zemeņu sezona ir viena no gardākajām vasaras dāvanām – bet, kā bieži gadās, krietna daļa ogu paliek pāri. Tās vairs nav tik svaigas kā tikko vāktas, un šķiet, ka pēc pāris stundām tās varēs tikai izmest... Bet nesteidzies! Ar nedaudz radošuma un pavisam nelielām pūlēm pārgatavojušās zemenes var kļūt par īstu garšas atradumu. Iesaka eksperti no “TheKitchn.com”.
27.jun
Amerikāņu zinātnieki atklājuši, ka ēšanas secība var ietekmēt cukura līmeni asinīs un samazināt pārēšanās risku. Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts žurnālā Nature Medicine, ja vispirms ēdat olbaltumvielas vai šķiedrvielas un pēc tam ogļhidrātus, tas palīdzēs izvairīties no strauja glikozes līmeņa kāpuma, kas izraisa izsalkumu un svara pieaugumu.
26.jun
Gatavojot auzu pārslas, varētu padomāt, ka vienīgā izvēle ir starp bļodas ievietošanu mikroviļņu krāsnī un katla sildīšanu uz plīts. Bet ir vēl viena ideālāka metode krēmīgu auzu pārslu pagatavošanai: gatavojiet tās uz plīts pannā, nevis katlā. Šis triks, lai gan nedaudz vairāk prasa uzmanību, rezultējas daudz krēmīgākā maltītē.
25.jun
Karstuma dūriens suņiem var būt letāls. Karstā laikā mājdzīvnieki ir īpaši neaizsargāti, un ir svarīgi laikus atpazīt satraucošus simptomus, brīdina Karaliskās biedrības dzīvnieku nežēlīgas izturēšanās novēršanai (RSPCA) eksperti.
22.jun
Šā deserta pagatavošanai būs nepieciešamas tikai 45 minūtes. Franču šefpavāre Manona Lagrēva dalījās ar ātras un gardas kūkas recepti. Viņa jogurta kūku nosauca par perfektu desertu tiem, kas novērtē vienkāršību un izsmalcinātu garšu.
22.jun
Līgo vakars nav iedomājams bez dziesmām, dejām, ugunskura, vainagiem, kā arī bez svētku mielasta.
20.jun
Sulīgai ceptai vistai ir daudz pievilcīgu īpašību, un labākā putna daļa ir sāļā, kraukšķīga āda. Protams, tā ir ēdama arī bez šīs ādas, bet, ja tā nav kraukšķīga, tad viss vistas potenciāls ir izniekots.
19.jun
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
18.jun
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
17.jun
Fritata ir vienkārša ar zeltaini ceptām kartupeļu šķēlītēm, karamelizētiem sīpoliem un riekstainu parmezānu, ko gatavo vieglām vasaras vakariņām. Fritatas atrodas kaut kur starp omletēm un kišu – olu ēdienu ar pildījumu, kam ir nedaudz krēmīga tekstūra, kas radīta ar pareizo sastāvdaļu līdzsvaru.
14.jun
Mēs visi esam to darījuši – mēģinājuši nomizot vārītu olu, bet to sabojājam līdz nepazīšanai, jo cietā čaumala spītīgi pielīp pie olas baltuma. Vēl ļaunāk, ola beigās ir pārklāta ar košļājamām līmplēves daļiņām.
14.jun
Populārais priekšstats par kaķi, kas dzer pienu no apakštasītes, var būt bīstams nepareizs priekšstats. Pieauguši kaķi nav fizioloģiski sagatavoti piena sagremošanai,  skaidroja Džūlija Heninga, Adelaidas Universitātes Dzīvnieku un veterinārmedicīnas skolas eksperte.
12.jun
Riekstiņi ar iebiezināto pienu ir vieni no populārākajiem saldumiem, ko atceramies no bērnības. Taču šis mājas pagatavotais gardums slēpj reālas briesmas veselībai.
11.jun
Kad cilvēki domā par grila sezonu, viņu prāts parasti pāriet uz klasiku, piemēram, burgeriem, hotdogiem un bieziem, sulīgiem steikiem. Taču veģetāriešiem vai ikvienam, kurš vēlas samazināt gaļas patēriņu, grils joprojām var būt vieta, kur baudīt košas garšas uz atklātas liesmas, it īpaši, ja uzaicināsiet vienu negaidītu viesi: kāpostu.
10.jun
Ja skābais krējums ir daļa no ēdienu sastāvdaļām, tad zināt to negribīgo sajūtu, kad ir jāatver svaigs trauciņš nelielam daudzumam. Varbūt ilgi gaidītajam tako vakaram bija nepieciešama tikai mērkarote, bet tagad puspilns trauks lēnām tuvojas derīguma termiņa beigām.
9.jun
Var droši baudīt šos ēdienus bez bailēm, ja pēkšņi vēlaties uzkodas, bet patiesībā nevēlaties pieņemties svarā.
8.jun
Lai gan īsti nav tādas lietas kā slikts grilēts siers, ne visas šī sviestmaižu pamatēdiena receptes ir vienādas. Sākot ar sinepju pievienošanu maizei un beidzot ar sāls pārkaisīšanu uz pannas, ir tik daudz veidu, kā pacelt šo sviestmaizi nākamajā līmenī.
7.jun
Biezpiena plācenīši bez miltiem un cukura ir veselīga alternatīva klasiskajai receptei. Tā ir ideāli piemērota tiem, kas ievēro pareizu diētu vai seko līdzi savam svaram. Lūk, ko var pievienot biezpiena plācenīšos miltu vietā.