Neatkarīgi no tā, vai to pārkaisa virs picas šķēles, sagatavo garšīgu marinādi vai iemaisa buljona zupā, nevar noliegt, ka oregano uzreiz uzlabo jebkuru garšu. Šis aromātiskais augs, kura izcelsme ir Grieķijas kalnos, jau sen ir bijusi ēdiena gatavošanas pazīme visā Vidusjūras reģionā.
Šī neticami vienkāršā, bet neticami maigā biskvīta kūkas recepte aizraus ar savu vieglo pagatavošanu un garšīgo garšu. Sastāvdaļu minimums, maksimāla bauda.
Klasiskie Cēzara salāti ar vistu tagad ir tik populāri, ka ikvienam ir vismaz ideja par to, kā to pagatavot. Un viss šeit ir patiešām vienkāršs, ja ne ēdiena galvenā iezīme - oriģinālā mērce. Protams, var iztikt ar banālu veikalā nopērkamo majonēzi, taču ar to salāti uzreiz zaudēs savu "seju".
Tā ir ilūzija, ka mandarīni ir labi un garšīgi tikai svaigā veidā. Būsiet pārsteigti, bet var cept arī pīrāgus ar mandarīniem: tie sanāks ar tādu pašu gardu, jautru aromātu kā paši augļi.
Kopš pirmajām dienām, kad veikalu plauktos parādījās šī brīnumierīce, mikroviļņu krāsns ir bijis daudzu mītu objekts. Bet vai mikroviļņu krāsns var padarīt jūsu ēdienu sliktu? Ir jau gandrīz 2025. gads, bet tas, kā darbojas mikroviļņi, dažiem joprojām ir liels noslēpums.
Mini kiši ar krabju nūjiņām un zaļajiem sīpoliem var aizstāt tartletes, kanapē un sviestmaizes uz svētku galda. Tās ir arī lieliskas ceptas uzkodas. Kopumā kišs ir slavenais franču atvērtais pīrāgs, ko mūsdienās ir viegli atrast maiznīcās ne tikai Parīzē, bet arī citur Eiropā.
Veselīgāko produktu sarakstā ir nosaukta "pasaules veselīgākā uzkoda" kā uzturvielām bagāta iespēja, kas ir viegli pieejama jebkurā lielveikalā, "pasaulē veselīgākais auglis" kā vitamīniem un antioksidantiem bagāts "īsts našķis" un pārsteidzoši, ka "pasaulē veselīgākā gaļa", kas uztura ziņā pārspēj dažus augļus un dārzeņus, šajā BBC saraksta top 10 ir arī trīs dažādas zivju sugas.
Šis ēdiens ir bagāts ar kolagēnu un mikroelementiem. Bet katrai mājsaimniecei ir sava aukstās gaļas recepte, un debates par to, kas ir labāk - vistas kājas, cūkas stilbs vai liellopa astes, var ilgt mūžīgi. Pagatavot šo tradicionālo cienastu svētku galdam ir pavisam vienkārši, taču ir kāda nianse – process prasa laiku.
Dārzeņi ir veselības ieguvums, un ēdienreizēs ir jāiekļauj pēc iespējas vairāk dažādu veidu dārzeņu. Katrs dārzenis satur savu unikālo vitamīnu, minerālvielu, polifenolu un citu labvēlīgu īpašību maisījumu, piedāvājot veselībai virkni ieguvumu, sākot no uzlabotas zarnu veselības līdz iekaisuma mazināšanai, labākai gremošanai un mazāka hronisku slimību un vēža riska.
Tas izskatās sarežģīti, bet ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojams. Kartupeļi ar siera un burkānu pildījumu ir neaizmirstams garšu salikums, kas noteikti garšos ne vienam vien. Tik ļoti, ka draugi apskaudīs jūsu kulinārijas spējas.
Vēsās rīta stundas ir ideāls laiks, lai sasildītos un dotu enerģiju dienai. Sātīgas brokastis palīdzēs tikt galā ar šo uzdevumu. Kad ārā valda kaprīzs laiks, īpaši vērtīgs kļūst silts un garšīgs ēdiens. Noderēs receptes ar vieglu franču noskaņu, kas dienas sākumam piešķirs komforta pieskārienu un padarīs rītu patiesi labu.
Ēdienu var pasniegt gan tartēs, gan atsevišķos trauciņos Vai zināt, kā pārsteigt viesus Vecgada vakarā? Un tajā pašā laikā, vai jums ir svarīgi, lai ēdiens tiktu pagatavots ātri un vienkārši? Mēģiniet pagatavot žuljēnu ar vistu, sēnēm un sieru! To var pasniegt gan mazās bļodiņās, gan tartēs.
Klasiskajiem granātābolu salātiem nepieciešama vistas gaļa. Iesateicams vistas fileju cept uz pannas vai cepeškrāsnī ar ķiploku un timiānu. Šķiet, ka tas ir sīkums, bet salātu garša kļūst nedaudz interesantāka.
Pildītas olas vienmēr ir gaidīta uzkoda uz svētku galda. Pirmkārt, tas izskatās ļoti eleganti un apetītlīgi, otrkārt, tas iederas jebkuros svētkos, pat bufetes formātā, un, treškārt, ēdiens ir tik vienkārši pagatavojams, ka to var izdarīt pat ne pārāk pieredzējis pavārs. Tikai iepriekš jāizvāra cieti vārītas olas un jāsagatavo pildījumam nepieciešamās sastāvdaļas.
Kartupeļi "Anna" ar cūkgaļu ir garšīgi, barojoši un brīnišķīgi savā vienkāršībā un pieejamības ziņā. Runājot par klasisko franču virtuvi, iztēle pirmām kārtām liek domāt par kaut ko ļoti dārgu - foie gras, Saint-Jacques ķemmīšgliemenes, trifeles. Bet klasika ne vienmēr ir dārga.
Plūkātā (pulled) cūkgaļa ir amerikāņu ēdiens. Šādu gaļu bieži pasniedz sviestmaizēs vai kā piedevas. Nosaukums “pulled pork” cēlies no tā, ka pēc ilgstošas cepšanas gaļa kļūst tik mīksta, ka to var viegli ar dakšiņu saplēst šķiedrās. Kā pagatavot plūkāto cūkgaļu?
Dārzeņu terīne ir vienkāršs ēdiens svētku galdam. Terīnes smalkajos slāņos, ko papildina fetas un siera garšvielu pildījums, ir kā burvju lādē - cepti baklažāni, paprika, cukini, spināti un šampinjoni, kas dāsni pārkaisīta ar baziliku.
Neparasti salāti ar mandarīniem un avokado ir ideāli piemēroti svētku galdam, jo ir ļoti spilgti ne tikai pēc izskata, bet arī pēc garšas. Turklāt visas šo salātu sastāvdaļas ir pieejamas visu gadu. Tas nozīmē, ka salātus var pagatavot jebkurās brīvdienās.
Ātra un vienkārša recepte, kas aizņems tikai 10 minūtes. Pārsteidziet savus viesus ar šo gardo un neparasto uzkodu. Tā tiek sagatavota ļoti ātri, vienkārši un pats galvenais ar nelielu budžetu.