Ikdienas stresa apstākļos var būt grūti vienmēr pievērst uzmanību sabalansētam uzturam. Tieši tāpēc daudzi cilvēki ķeras pie ātras iedarbības diētām, piemēram, olu diētas.
Viens no vienkāršajiem un populārākajiem čia sēklu lietošanas veidiem ir pievienot tās ūdenim. Mijiedarbojoties ar šķidrumu, sēklas uzbriest un veido želejveida masu, kas padara dzērienu ar bagātu tekstūru un sniedz sāta sajūtu. Bet vai čia ūdens patiešām ir labs?
Var gadīties, ka kafija ir atdzisusi un kļuvusi auksta – taču labāk dzērienu nesildīt mikroviļņu krāsnī. Un tā var gadīties, ka tikko pagatavota kafijas tase pēc dažām stundām auksta un neskarta stāv uz galda.
Bieži vien piedevu uztver kā sekundāru ēdienu, aizmirstot, ka tas var ne tikai papildināt pamatēdiena garšu, bet arī būtiski uzlabot tā uzturvērtību un dažādot uzturu.
Spināti tiek uzskatīti par superēdienu, jo tajos ir daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu. Tomēr pārmērīgam spinātu patēriņam var būt blakusparādības.
Tautas gudrības vēsta, ka jāēd lēnām, rūpīgi jāsakošļā, tad viss būs labi sagremots un ēst negribēsies ilgi. Cik ilgi maltītei ideālā gadījumā vajadzētu ilgt, lai uzlabotu gremošanu?
Veselīgas zupas var būt noderīga sabalansēta uztura sastāvdaļa, veicinot svara zudumu un uzlabojot veselību. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka tā nav panaceja un tai nevajadzētu būt uztura pamatā, neņemot vērā individuālās vajadzības.
Lieldienas jau ir tuvu, un tas nozīmē, ka laiks izvēlēties svētku gardumu receptes. Pēc leģendārās Galisijas pavāres Darias Tsvek receptes pagatavotā Lieldienu kūka ir dzeltena, zeltaina, pūkaina un aromātiska.
Liellopa maltā gaļa ir daudzu populāru ēdienu pamatā. No sulīgiem burgeriem un kotletēm līdz Boloņas mērcei un tacos – malta liellopa gaļa ir gan ļoti daudzpusīga, gan garšīga.
Piedevas izmanto pie gaļas un zivju ēdieniem. Tomēr dažas no tām var kaitēt figūrai, bet citas, gluži pretēji, veicinās svara zudumu. Kādas piedevas ir vērts pasniegt kopā ar gaļas un zivju ēdieniem?
Ja no rītiem apnikusi auzu pārslu biezputra un olu kultenis, tad var dažādot ēdienkarti un pagatavot austrumniecisko ēdienu šakšuka, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vientuļnieku brokastīs.
Vai vēlaties izmēģināt jaunu vistas pagatavošanas veidu, kas pārsteigs ar vienkāršību un garšu? Šīs izsmalcinātās kotletes būs glābiņš, ja esat noguruši no sausiem un nelāgiem vistas krūtiņu ēdieniem.
Arābu virtuve ir ne tikai turku saldumi, bet arī daudzi citi pārsteidzoši deserti, kas radīti, pateicoties senajai cukura ekstrakcijas mākslai. Iegremdējieties Austrumu atmosfērā ar šo vienkāršo, taču pārsteidzoši gardā šokolādes deserta recepti, kas apvieno auzu pārslas, šokolādi un eksotiskas garšvielas vienā ēdienā.
Vai lasim pirms tā gatavošanas vai pasniegšanas jānoņem āda. Vai laša ādu ir droši ēst un vai tā sniedz ēdienreizei garšu, tekstūru un būtiskas uzturvielas?
Lai katru dienu uzņemtu pietiekami daudz ūdens, tam nav jābūt tikai no šķidruma. Ēdot mitrinošus pārtikas produktus, jūs varat saglabāt ķermeņa ūdens līdzsvaru, kas ir būtisks labai veselībai.
Marinēšana ir lielisks veids, kā pārvērst liellopa gaļas gabalu par lielisku, un daži steika gabali ir īpaši piemēroti marinēšanai. Pamata līmenī laba marināde ir saistīta ar olbaltumvielu sadalīšanu un garšas piedevām. Ļaujot steikam dažas stundas (vai visu nakti) ievilkties marinādē, var piesātināt gaļu ar jebkuru garšvielu vai aromātu, ko vēlaties.
Maize bieži tiek uzskatīta par ienaidnieku, kad gribam zaudēt svaru, bet tā nav. Maizes sasaldēšana var pārvērst ogļhidrātus šķiedrās, vēsta The Mirror.
Itāļu zemnieciskā virtuve ir vienkārša dāvana pasaulei, un, lai gan mājās gatavoti makaroni joprojām ir tikai ola un milti, reibinošo formu klāsts tos var pārvērst par piemērotu gan kā pildījumu, gan kā elementu, kas piešķir sātīgam ēdienam spēku.
Vēsā dienā nekas līdzinās siltai, sātīgai zupai vai sautējumam. Lai gan mājās gatavoti buljoni ir ideāli piemēroti, tie ne vienmēr ir mājas pavāram, kuram ir maz laika — ne visiem saldētavā ir maisiņš pilns ar dārzeņu atliekām, lai pagatavotu buljonu.
Cēzara salāti ir kulinārijas klasika, ko daudzi iemīļojuši unikālās garšas un vieglās pagatavošanas dēļ. Šī recepte palīdzēs mājās sagatavot leģendāro ēdienu, kas ir tikpat labs kā restorāna versija.