Kad temperatūra ārā krītas un saule kļūst arvien retāks viesis, mūsu organisms īpaši novērtē katru vitamīnu un minerālvielu. Lai gan aptiekās netrūkst uztura bagātinātāju, dažkārt vislabākais “imunitātes komplekss” jau ir atrodams mūsu virtuvē - riekstos un sēklās, raksta “BBC Food”.
Riekstu sviests ir kļuvis par populāru brokastu un uzkodu sastāvdaļu – to pievieno putrām, smūtijiem, maizītēm vai vienkārši ēd ar karoti. Tomēr veikala burciņa nereti ir dārga un satur piedevas, kas nav nepieciešamas. Lieliska ziņa – riekstu sviestu var viegli pagatavot arī mājās, izmantojot tikai dažas sastāvdaļas un virtuves kombainu, iesaka “minimalistbaker.com”.
Ilgu laiku tika uzskatīts, ka rieksti ir aizliegti, ja ievērojat diētu, jo tajos ir pārāk daudz tauku un kaloriju, tomēr jauns pētījums pilnībā maina šo priekšstatu, raksta “Daily Mail”.
Vai zināt, kur mājas apstākļos jāglabā rieksti, lai tie pēc iespējas ilgāk saglabātu svaigumu? Izrādās, ka daudzi cilvēki tos uzglabā saldētavā - vai šī metode strādā? Pēta žurnāls “Parade”.
Rudens atnes krāšņas ainavas un svaigus rītus, bet līdz ar to arī lielākus pārbaudījumus imunitātei - mainīgais laiks un vēsums bieži vien veicina saaukstēšanās risku, tāpēc īpaši svarīgi ir pievērst uzmanību uzturam. Par laimi, daba mums tieši rudenī dāvā veselīgus produktus, kas ir īsti supervaroņi cīņā par stipru organismu, raksta “healthline.com”.
Ir optimāls laiks riekstu ēšanai, kas ļauj organismam visefektīvāk absorbēt to uzturvielas. Regulāra lietošana noteiktā diennakts laikā var uzlabot sirds darbību un atbalstīt veselīgu vielmaiņu, ziņo Verywell Health.
Vēlies ātru, veselīgu un vizuāli pievilcīgu maltīti, kas priecē gan acis, gan garšas kārpiņas? Šīs krāsainās salātu bļodas apvieno kraukšķīgus dārzeņus, sulīgus citrusaugļus un grauzdētus riekstus, radot perfektu harmoniju starp garšu, tekstūru un vitamīniem. Ideāli piemērotas vieglām pusdienām, uzkodām vai pat kā vakara maltīte. Ar recepti dalās “BBC Good Food”.
Pistācijas satur daudzas cilvēka ķermenim svarīgas uzturvielas, tostarp kāliju, šķiedrvielas, C vitamīnu un antioksidantus, kas padara tās par lielisku izvēli uzkodai, raksta “Verywellhealth”.
Laikapstākļu izmaiņas, pavasara nogurums un vitamīnu deficīts var ietekmēt veselību, tāpēc ir svarīgi iekļaut uzturā pārtikas produktus, kas nodrošina nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, raksta RBC.
Cepumu, čipsu un citu uzkodu aizstāšana ar sauju pekanriekstu var palīdzēt pazemināt holesterīna līmeni un uzlabot sirds veselību, liecina pētījums, raksta “express.co.uk”.
Riekstu priekšrocības ir grūti pārvērtēt, ir svarīgi tikai ņemt vērā to augsto kaloriju saturu. Kādas ir dažāda veida riekstu īpašības un kas ir īpaši labvēlīgi kuņģim.
Rieksti ir gardi un veselīgi. Tie organismam var sniegt daudz laba. Svarīgi, kā jau ar visu, ir ievērot mērenību un neēst katru dienu saujām riekstu, jo tā varat arī iedzīvoties liekajos kilogramos. Daudzi rieksti ir kalorijām bagāti. Noskaidrojiet, kuri rieksti satur visvairāk kaloriju!
Lai uzlabotu savu veselību un pašsajūtu ikdienā, dietologi un citi eksperti nereti mums iesaka ēst vairāk augļu un riekstu, tomēr atsevišķos gadījumos tas var būt kaitīgi un pat bīstami veselībai. Savu stāstu atklājusi Beļģijas uzņēmēja Virdžīnija Timmermana.
Iekļaujiet šos produktus savā uzturā, lai izvairītos no nopietnu slimību attīstības. Imunitāte ir ķermeņa aizsardzības sistēma, kas palīdz mums tikt galā ar infekcijām, slimībām un dažādiem patogēniem.