Vēlies ātru, veselīgu un vizuāli pievilcīgu maltīti, kas priecē gan acis, gan garšas kārpiņas? Šīs krāsainās salātu bļodas apvieno kraukšķīgus dārzeņus, sulīgus citrusaugļus un grauzdētus riekstus, radot perfektu harmoniju starp garšu, tekstūru un vitamīniem. Ideāli piemērotas vieglām pusdienām, uzkodām vai pat kā vakara maltīte. Ar recepti dalās “BBC Good Food”.
Sastāvdaļas (2 porcijas)
Pagatavošana
Riekstu grauzdēšana: uzkarsē nelielu pannu un viegli apgrauzdē riekstus līdz kļūst zeltaini, ļauj atdzist.
Salātu sagatavošana: lapu salātus, kāpostu un burkānu liek lielā bļodā.
Augļu pievienošana: pievieno apelsīna vai mandarīna gabaliņus un granātābola sēklas.
Mērce: sajauc olīveļļu ar medu/kļavu sīrupu, pievieno nedaudz sāls un piparus. Pārlej salātiem un viegli samaisa.
Nobeigumā: pievieno grauzdētos riekstus un pasniedz nekavējoties.
Padomi
Krāsaini salāti ar grauzdētiem riekstiem un citrusaugļiem ir viegli pagatavojamas, veselīgas un estētiski pievilcīgas.
Kraukšķīgie rieksti, sulīgie augļi un svaigie dārzeņi padara šo maltīti ne tikai gardu, bet arī patiesi vizuāli baudāmu!
Meklē vēl citas idejas ātrām vakariņām? Ieskaties šeit!