Rieksti

17.feb 2021
Rieksti ir ļoti labs uztura bagātinātājs. Tie satur daudz dažādas organismam vērtīgās un nepieciešamās vielas. Tomēr ne visi rieksti ir tik labi, cik mums tie šķiet. Daži no riekstiem var kaitēt mūsu veselībai, ja tos pārāk daudz lietojam uzturā, savukārt citi ir pavisam "nedraudzīgi" mūsu videi un apkārtējai dabai. Izlasi un uzzini no kuriem riekstiem labāk atteikties savās ikdienas maltītēs!
24.okt 2020
Rudens sezonā īpaši svarīgi stiprināt savu organismu un nodrošināt to ar nepieciešamajām uzturvielām un enerģiju ikdienai. Pētījumā* noskaidrots, ka 43% aptaujāto izmanto riekstus kā uzkodu starp ēdienreizēm, bet 17% riekstus izmanto papildu enerģijas lādiņam vai brīžos, kad nepieciešams koncentrēties. Riekstu izvēli visvairāk ietekmē: garša, kvalitāte un cena.
20.mar 2020
Pirmais, ko var uzzināt, meklējot informāciju par ciedru riekstiem: tie vispār nav rieksti, tāpat arī koki, kuros tie aug, nav nekādi ciedri. Tomēr publikāciju autoriem nākas atzīt, ka no zinātniskā viedokļa nepareizais nosaukums «ir nostiprinājies kulinārijā». Par laimi, kļūmīgais ķēķī dotais vārds nepasliktina ciedru riekstiņu garšu.
1.feb 2020
Daudzi pārtikas produkti var apdraudēt veselību, mums pat nezinot. Izrādās, ka daudzi pārtikas produkti patiesībā ir bīstami, ja tie netiek pareizi pagatavoti vai apstrādāti.
5.okt 2019
Amerikāņu zinātnieki nonakusi pie secinājuma, ka, katru dienu uzturā lietojot riekstus, var samazināt aptaukošanās riskus, atklāts izdevumā "BMJ Nutrition, Prevention & Health.nutrition".
20.jūl 2019
Šogad solās būt bagātīgs lazdu riekstu ražas gads, jo parastās lazdas Latvijas mežos šogad ir pilnas ar riekstiem, liecina informācija valsts mežu apsaimniekotāja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) mājaslapā.
20.jūl 2017
Jau izsenis viens no našķiem, ko pasniedz lidmašīnu pasažieriem lidojumu laikā ir rieksti. Tiesa, kāda incidenta dēļ "Singapore Airlines" atteikusies tos turpmāk pasniegt saviem klientiem.
12.apr 2017
No vis­iem, ko esam ra­du­ši saukt par riek­stiem, pa­tie­sī­bā ti­kai viens – laz­du rieksts – tie­šām ir rieksts. No bo­tā­ni­kas vie­dok­ļa rau­go­ties, par riek­stu sauc sau­su aug­li ar cie­tu čau­lu, pie ku­ras nav pie­au­dzis ko­dols. Vis­i pā­rē­jie mums zi­nā­mie riek­sti ir aug­ļu kau­li­ņi vai sēk­lu ko­do­li. Lai bū­tu, kā bū­dams, bet vis­i gar­du­mi, ko tau­tā to­mēr sauc par riek­stiem, ir vēr­tīgs uz­tur­vie­lu avots, jo sa­tur daudz tau­ku, ol­bal­tum­vie­lu, mi­ne­rāl­vie­lu un ogļ­hid­rā­tu, ta­ču ho­les­te­rī­na riek­stos gan nav ne­maz.