Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Kuri rieksti jāēd katru dienu, lai āda būtu bez grumbām? Atbild dermatoloģe

© Pixabay.com

Ēdiet mandeles katru dienu, lai palīdzētu saglabāt ādu bez grumbām! Pēc dermatologa domām, trīs saujas mandeļu dienā ir dabisks pretgrumbu veids, teica Dr. Nira, raksta New York Post.

"Mandeļu ēšana var samazināt grumbu parādīšanos - lai iegūtu labākos rezultātus, katru dienu uzklājiet sauļošanās līdzekli, lietojiet antioksidantu serumu, piemēram, C vitamīnu, un ikdienas uzturā iekļaujiet mandeles,” teica Dr. Nira.

Viņa min piemēru, ka pētījums atklāja, ka sievietēm, kuras patērēja aptuveni trīs saujas mandeļu katru dienu, ievērojami samazinājās sejas grumbiņas, smalkās līnijas un hiperpigmentācija. Mandeles var samazināt grumbas pat par 16%, bet pigmentāciju par 20%.

"Trīs saujas ir daudz, bet mandeles ir tik veselīgas - olbaltumvielas, omega skābes, daudz ieguvumu veselībai," apliecināja Dr. Nira.

Savukārt Dienvidaustrālijas universitātes pētījums atspēko plaši izplatīto uzskatu, ka cilvēkiem, kuri zaudē svaru, vajadzētu izvairīties no mandeļu ēšanas - tika pierādīts, ka var ēst mandeles un joprojām zaudēt svaru.

Pētnieki atklāja, ka mandeļu iekļaušana diētā ar ierobežotu kaloriju daudzumu ne tikai palīdzēja cilvēkiem zaudēt svaru, bet arī uzlaboja kardiometabolisko veselību.