Atklāts, cik patiesībā daudz riekstu drīkst ēst dienā, lai nekaitētu veselībai

© pexels.com

Uztura speciāliste Natālija Denisova atklājusi, cik daudz riekstu vēlams apēst dienā, lai nekaitētu veselībai, vēsta "Medicina 2.0".

Speciāliste norāda, ka cilvēkam nevajadzētu patērēt vairāk par 60 gramiem riekstu dienā.

Denisova skaidro, ka norma ir 30 līdz 50 grami, nepārsniedzot iepriekš minētos 60 gramus, kas jau būs lieku kaloriju uzņemšana. "Simts gramos riekstu ir 500 līdz 600 kilokalorijas," norāda Denisova.

Pēc viņas teiktā ieteicams dienā apēst no piecām līdz sešām kodola pusītēm valriekstus, savukārt mandeļu vai lazdu riekstu ieteicamais daudzums ir 10 līdz 12 gabaliņi. Ciedru riekstus vēlams ēst ne vairāk kā vienu ēdamkaroti dienā.

Denisova norāda, ka rieksti, neskatoties uz tauku klātbūtni, spēj mazināt "sliktā" holesterīna līmeni. Tādējādi daudzu valstu pētnieki ir apstiprinājuši, ka regulārs riekstu patēriņš 60 līdz 70 gadus veciem cilvēkiem ievērojami samazina aterosklerozes un citu sirds slimību risku.

Tāpat viņa atklāj, ka līderis omega-3 taukskābju satura ziņa ir valrieksts, kurš ir ļoti veselīgs sirdij un asinsvadiem.