Uztura speciālists Artjoms Ļeonovs dalījies ar metodi, kā pareizi ēst riekstus, ziņo portāls "MedikForum".
Izrādās, ka riekstus pirms lietošanas ieteicams mērcēt ūdenī.
A. Ļeonovs intervijā precizēja, ka rieksti pirms ēšanas ūdenī jāpatur sešas līdz astoņas stundas (var likt mērcēties arī uz nakti). Šī metode uzlabojot produkta sastāvā esošos vērtīgo vielu uzsūkšanos organismā.
Uztura speciālists atzīmē, ka šādi visi mikro un makro elementi aktivizējas un kļūst pieejami ķermenim.
A. Ļeonovs piebilst, ka, pateicoties augstajam šķiedrvielu un olbaltumvielu saturam, rieksti efektīvi uztur cukura līmeni, kas pasargā no spēka un enerģijas zuduma dienas laikā. To patēriņš arī labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmas stāvokli.