Uztura speciālists atklāj, kā pareizi ir jāēd rieksti

© pexels.com

Uztura speciālists Artjoms Ļeonovs dalījies ar metodi, kā pareizi ēst riekstus, ziņo portāls "MedikForum".

Izrādās, ka riekstus pirms lietošanas ieteicams mērcēt ūdenī.

A. Ļeonovs intervijā precizēja, ka rieksti pirms ēšanas ūdenī jāpatur sešas līdz astoņas stundas (var likt mērcēties arī uz nakti). Šī metode uzlabojot produkta sastāvā esošos vērtīgo vielu uzsūkšanos organismā.

Uztura speciālists atzīmē, ka šādi visi mikro un makro elementi aktivizējas un kļūst pieejami ķermenim.

A. Ļeonovs piebilst, ka, pateicoties augstajam šķiedrvielu un olbaltumvielu saturam, rieksti efektīvi uztur cukura līmeni, kas pasargā no spēka un enerģijas zuduma dienas laikā. To patēriņš arī labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmas stāvokli.

Dzīvesstils

Pēc noteiktu ērču koduma cilvēkam var attīstīties smaga alerģija pret gaļu, piena produktiem un citiem dzīvnieku izcelsmes produktiem. Šo stāvokli sauc par alfa-gal sindromu, un tas strauji izplatās dažādās valstīs. Par to ziņo ScienceAlert.

Svarīgākais