Šie rieksti ir lieliska uzkoda brīžos, kad ir nepārvarama tieksme pēc sāļiem našķiem. Aizstājiet čipsus, krekerus pret saujiņu pistāciju. Portāls "Eat This, Not That" apkopojis vairākus iemeslus, kāpēc pistācijas ir labākais našķis.
Ēdot pistācijas jeb vispār kopumā riekstus, jūs ilgāk saglabāsiet sāta sajūtu, nekā, piemēram, notiesājot čipsu paku.
Uztura speciāliste Liza Moskovica atzīst, ka, protams, visi rieksti ir labi mūsu veselībai, taču atsevišķi to veidi ir daudz vērtīgāki.
Liza iesaka našķoties ar pistācijām, jo tām piemīt daudz vērtīgu īpašību. Tās ir bagātas ar organismam nepieciešamajām uzturvielām.
Pistācijas ir lielisks obaltumvielu avots. Tajās ir sastopamas visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes. Tās ir labs mononepiesātināto tauku, zarnām veselīgo šķiedrvielu un svarīgo mikroelementu, B vitamīna, dzelzs, magnija avots.
Uztura speciāliste iesaka dienā apēst vienu porciju pistāciju (aptuveni 1/2 tasi riekstu ar visām čaumalām).