Riekstu sviests ir kļuvis par populāru brokastu un uzkodu sastāvdaļu – to pievieno putrām, smūtijiem, maizītēm vai vienkārši ēd ar karoti. Tomēr veikala burciņa nereti ir dārga un satur piedevas, kas nav nepieciešamas. Lieliska ziņa – riekstu sviestu var viegli pagatavot arī mājās, izmantojot tikai dažas sastāvdaļas un virtuves kombainu, iesaka “minimalistbaker.com”.
Kāpēc gatavot pašam?
Pašgatavotam riekstu sviestam nav pievienotu lieku eļļu, cukura vai konservantu, un tu vari pielāgot tā garšu pēc savām vēlmēm - sāļāku, saldāku vai ar garšvielu piedevu. Turklāt tas ir ekonomiskāk, īpaši, ja riekstus pērc lielākā iepakojumā vai izmanto dažādu veidu atlikumus.
Pamata recepte klasiskajam zemesriekstu sviestam
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Riekstus sablendē virtuves kombainā. Sākumā tie pārvēršas drupatās, tad miltos, un pēc dažām minūtēm sāk izdalīt eļļu un kļūst krēmīgi.
Kad masa kļuvusi gluda, pievieno sāli un medu. Ja vēlies plūdenāku konsistenci, pievieno nedaudz eļļas.
Liek tīrā burkā un uzglabā ledusskapī līdz 3 nedēļām.
Garšas variācijas
Padomi, lai izdotos ideāli
Mājas riekstu sviests ir vienkāršs, garšīgs un veselīgs veids, kā papildināt ikdienas ēdienkarti. Tu kontrolē sastāvdaļas, ietaupi naudu un iegūsti produktu, kas garšo tieši tā, kā tev patīk. Vienkāršs pierādījums tam, ka veselīgs ēdiens var būt arī baudāms un pieejams!
Lasiet arī, vai riekstus drīkst ēst diētas laikā.