Lai mājās pagatavotu pats savu pastu, izrādās nav nepieciešamas daudzas sastāvdaļas, vismaz ne šajā receptē! Ja vēlaties izmēģināt kaut ko jaunu, tad pagatavojiet siera pastu!
Jo vairāk sviesta, jo gardāka maltīte? Bokseris Kristaps Zutis ir pārliecināts, ka gardu vistas cepeti var pagatavot ar karstu gaisu un mīlestību vien! Viņš kopā Rimi Gardēdi Normundu Baranovski gatavotu gaisa cepeškrāsnī jeb aerogrilā ceptu vistu ar zeltainiem kartupelīšiem un sēņu mērci.
Labam pavāram un krietnam ēdājam pa spēkam viss – gan kārtīga itāļu pica, gan latviešu virtuves “smagsvari”! Kārlis Matīss Zitmanis un Andrejs Reinis Zitmanis no grupas "Sudden Lights" ciemojas pie "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska un gatavo pelēkos zirņus ar bekonu.
Šarmantās balss īpašnieks un sabiedrībā mīlētais dziedātājs Intars Busulis iesaka ātru recepti, kas iepriecinās jebkuru saldummīli – saldā šokolādes desa ar Selga cepumiem un medu.
Kā zināt, kad pienākuši svētki? Tad, kad galdā tiek celti klasiskie salāti! To pagatavošana gan mēdz prasīt laiku un rūpību, piemēram, lai pienācīgi sasmalcinātu visas sastāvdaļas un ļautu visam labi ievilkties – otrajā dienā tādi gardumi ir pat vēl labāki. Dziedātāja Olga Rajecka kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski gatavo siļķi kažokā.
Pašas sirsnīgākās dāvanas ir tās, kurās ielikta vislielākā mīlestība, – pašu gatavotās! Gada gaišāko svētku gaidās Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka dažas idejas gardām un izdevīgām Ziemassvētku dāvanām, ko pagatavot spēs ikviens, sagādājot pārsteigumu apkārtējiem.
Dzērvenes pūdercukurā ir lielisks našķis ziemas vēsajos vakaros. Saldais pūdercukurs apvienojumā ar skābo dzērveni ir izcils salikums! Bet kā dzērvenes pūdercukurā pagatavot paša spēkiem, lasiet tālāk!
Ziemassvētku laikā manās mājās vienmēr smaržo pēc piparkūkām. Sākumā tās cepu no gatavas, veikalā nopērkamas mīklas. Vēlāk mīklu gatavoju pati, katru gadu izmēģinot kādu jaunu recepti. Šoreiz izmēģināju pagatavot piparkūku mīklu, variējot esošo recepti, kas nākusi no slavenās Kaucmindes, pievienojot tai jaunas sastāvaļas un mainot produktu proporcijas.
Vien retais noteikti nezina, kas ir Grinčs. Viņš ir daudzu cilvēku iemīļots Ziemassvētku varonis. Lai iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī bērnus, pagatavojiet gardus cepumus Grinča tematikā.