Cepti kartupeļi ar garšaugiem un fetas sieru

© Publicitātes foto

Ceptus kartupeļus ar garšaugiem, fetas sieru un mandelēm var aizstāt arī ar ziedkāpostiem. Šādi pagatavotus dārzeņus pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu zivīm, gaļai.

Sastāvdaļas

  • 800 g kartupeļi
  • 2 ēd.k. Santa Maria Universālais garšaugu maisījums dzirnaviņās
  • 150 g fetas siers
  • 75 g mandeles
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C temperatūrai.

  2. Nomazgā un sagriež kartupeļus lielākos gabalos, atstājot mizu (ja izmanto ziedkāpostus, sagriež tos gabaliņos/rozetēs) un ievieto tos karstumizturīgā traukā. Apslaka ar olīveļļu un pievieno Santa Maria Universālo garšaugu maisījumu dzirnaviņās. Visu kopā samaisa, lai nodrošinātu, ka kartupeļi/ziedkāposti ir pārklāti ar olīveļļu un garšvielām.

  3. Sadrupina fetas sieru un pārkaisa pār kartupeļiem/ziedkāpostiem.

  4. Sasmalcina mandeles un izkaisa virs fetas siera.

  5. Cep cepeškrāsnī 25-30 min.

  6. Gatavs pasniegšanai! Dekorē ar svaigi sasmalcinātiem pētersīļiem.





Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais