Ceptus kartupeļus ar garšaugiem, fetas sieru un mandelēm var aizstāt arī ar ziedkāpostiem. Šādi pagatavotus dārzeņus pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu zivīm, gaļai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C temperatūrai.
Nomazgā un sagriež kartupeļus lielākos gabalos, atstājot mizu (ja izmanto ziedkāpostus, sagriež tos gabaliņos/rozetēs) un ievieto tos karstumizturīgā traukā. Apslaka ar olīveļļu un pievieno Santa Maria Universālo garšaugu maisījumu dzirnaviņās. Visu kopā samaisa, lai nodrošinātu, ka kartupeļi/ziedkāposti ir pārklāti ar olīveļļu un garšvielām.
Sadrupina fetas sieru un pārkaisa pār kartupeļiem/ziedkāpostiem.
Sasmalcina mandeles un izkaisa virs fetas siera.
Cep cepeškrāsnī 25-30 min.
Gatavs pasniegšanai! Dekorē ar svaigi sasmalcinātiem pētersīļiem.