Cepti kartupeļi ar garšaugiem un fetas sieru

© Publicitātes foto

Ceptus kartupeļus ar garšaugiem, fetas sieru un mandelēm var aizstāt arī ar ziedkāpostiem. Šādi pagatavotus dārzeņus pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu zivīm, gaļai.

Sastāvdaļas

  • 800 g kartupeļi
  • 2 ēd.k. Santa Maria Universālais garšaugu maisījums dzirnaviņās
  • 150 g fetas siers
  • 75 g mandeles
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C temperatūrai.

  2. Nomazgā un sagriež kartupeļus lielākos gabalos, atstājot mizu (ja izmanto ziedkāpostus, sagriež tos gabaliņos/rozetēs) un ievieto tos karstumizturīgā traukā. Apslaka ar olīveļļu un pievieno Santa Maria Universālo garšaugu maisījumu dzirnaviņās. Visu kopā samaisa, lai nodrošinātu, ka kartupeļi/ziedkāposti ir pārklāti ar olīveļļu un garšvielām.

  3. Sadrupina fetas sieru un pārkaisa pār kartupeļiem/ziedkāpostiem.

  4. Sasmalcina mandeles un izkaisa virs fetas siera.

  5. Cep cepeškrāsnī 25-30 min.

  6. Gatavs pasniegšanai! Dekorē ar svaigi sasmalcinātiem pētersīļiem.





Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais