Kā mājas apstākļos pagatavot ābolu etiķi?

© unsplash.com

Ābolu etiķi plaši izmanto kulinārijā dažādu gardu ēdienu gatavošanā. Laikā, kad plaši pieejami dārza āboli, varam šo etiķi pagatavot arī paši.

Nepieciešams:

  • 3 - 4 āboli;
  • 2 ēdamk. cukurs vai medus;
  • ūdens.

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet ābolus. Sagrieziet to aptuveni 2,5 centimetru lielos gabaliņos.
  2. Ielieciet ābolus tīrā, aptuveni 2 litru lielā stikla burkā. Burku piepildiet ar ūdeni un cukuru.
  3. Pārklājiet burkas augšdaļu ar marli un nostipriniet to ar gumiju. Marle palīdzēs novērst netīrumu iekļūšanu burkā un tai pat laikā palīdzēs no burkas izdalīties gāzēm, kas radīsies fermentācijas procesu rezultātā.
  4. Novietojiet burku siltā, tumšā vietā uz 3 - 4 nedēļām. Reizi dienā apmaisiet burkā esošo saturu.
  5. Pēc vairākām nedēļām, kad burkā esošais saturs sāk smaržot pēc etiķa, izkāsiet šķidrumu. Ja uz šķidruma virsmas parādījušās baltas putas, noņemiet tās nost.
  6. Ielejiet šķidrumu atpakaļ burkā un ļaujiet tam nostāvēties vēl 2 nedēļas. Ik pēc pāris dienām apmaisiet burkā esošo šķidrumu.
  7. Pēc divām nedēļām ābolu etiķis būs gatavs! Pildiet to slēgtā traukā! Etiķi varat uzglabāt gadu!

Avots

Virtuvē

Lai pagatavotu garšīgu kartupeļu biezeni, nepietiek tikai kartupeļus iemest ūdens katlā un uzvārīt. “Express.co.uk” pavāri apgalvo, ka tikai viena vienkārša trika ievērošana pirms dārzeņu pagatavošanas palīdzēs uzlabot ēdiena tekstūru, lai iegūtu īpaši gaisīgu un maigu kartupeļu biezeni.

Svarīgākais