Recepte

12.jun 2024
Gatavojot dažādus gardumus no rabarberiem, vienmēr paliek pāri to miziņas. Izrādās, ka no tām var pagatavot gardu sīrupu.
12.jun 2024
Alus ir viens no senākajiem un ar tradīcijām apvītākajiem dzērieniem visā pasaulē. Bez tā nav iedomājami arī gaidītākie vasaras svētki Latvijā – Līgo. Alus daudzveidība ļauj to baudīt ne tikai kā dzērienu, bet arī izmantot kā īpašu sastāvdaļu dažādās ēdienu receptēs, maltītei piešķirot unikālu garšu un smaržu.
10.jun 2024
Ja gatavo, tad no sirds! Tā ir dziedātājas, dziesmu autores un satura veidotājas Dionas Liepiņas devīze virtuvē, kur viņa gan nerosās pārāk bieži, toties, ja dara, tad ar pilnu jaudu. Diona ciemojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai celtu galdā pastu ar gaļas bumbiņām.
7.jun 2024
Lasis ir augstvērtīgs produkts, bagātīgs ar virkni veselībai nepieciešamām uzturvielām, ko uztura speciālisti iesaka baudīt vismaz divas reizes nedēļā. Lai tā garšu padarītu interesantāku, “Maxima Latvija” meklē jaunu iedvesmu pie Raimonda Zommera un to atrod austrumnieciskās notīs, lai cik neparasti tas neizklausītos priekš laša. Šīs nedēļas iedvesmas recepte – laša fileja ar Indijas garšu.
3.jun 2024
Ja ciemos uz kafiju gaidāma draudzene, plānoti nelieli ģimenes svētki, vai tieši otrādi – ar kaut ko saldu nepieciešams remdēt skumjas, tad kruasānu pudiņš ir lieliska alternatīva rabarbermaizei vai siera kūkai. Kruasānu pudiņš ir viegli un ātri pagatavojams. Lielākā daļa tam nepieciešamo produktu parasti jau būs atrodami virtuvē.
2.jun 2024
Šajās karstajās vasaras dienās palutini sevi ar vēsu, gardu un atsvaidzinošu sorbertu! To pagatavot ir neticami viegli!
30.mai 2024
Līdz ar vasaru ir sākusies arī atvaļinājuma sezona, kurā gan vairāk laika pavadām ārā, gan arī biežāk gatavojam maltītes uz grila. Lai kopā pavadīšanas laiks ir piepildīts ar gardu ēdienu,  “Maxima” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers ir sagatavojis īpaši vasarīgu recepti – cūkas pavēdere ar baklažāniem, kas papildināta ar svaigu gurķu Raitas mērci.
27.mai 2024
Šī brokastu putras recepte noderēs ne tikai tiem, kuri pirms pludmales sezonas vēlas zaudēt lieko svaru, bet arī tiem, kas vēlas no rītiem baudīt gardu maltīti. Labākais šajā receptē ir tas, ka šo brokastu ēdienu var pagatavot pavisam ātri!
22.mai 2024
Neatkarīgi no tā, vai dzerat smūtijus brokastīs, lietojat tos kā uzkodu vai maltītes aizstājēju, tiem ir daudz priekšrocību - tos var ātri pagatavot, tie ir sātīgi un šķiedrvielām bagāti. Daudzi smūtijus dzer arī, lai veicinātu svara zudumu. Iesakām vienu smūtija recepti, kurš no ekspertu puses ir atzīts par labu esam, lai to lietotu svara zaudēšanas procesā!
16.mai 2024
Tautas ticējumam, ka rabarberus drīkst ēst tikai līdz Jāņiem, ir racionāls pamats: pārauguši rabarberi satur daudz skābeņskābes, kas nenāk par labu ne garšai, ne ēdāja veselībai. Tāpēc šis ir labākais laiks, kad ar tiem mieloties.
13.mai 2024
Dziedātāja Marta Grigale kopā ar meitiņu Grētu un Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo biezpiena klimpas zemeņu mērcē.
10.mai 2024
"Barbora" iesaka trīs idejas, kā uz grila pagatavot šefpavāra cienīgu desertu, kas liks garšas kārpiņām no sajūsmas eksplodēt.
8.mai 2024
Vistas nageti ir daudzu cilvēku iecienīta uzkoda. Tā var būt kalorijām un sāls bagāta. Ja jums garšo šis fritētais ēdiens, bet vēlaties pievērsties veselīgākam dzīvesveidam, iesakām vistas nagetus iemainīt pret brokoļu nagetiem!
7.mai 2024
Pasta e fagioli ir klasiska itāļu zupa, kas tulkojumā nozīmē makaroni un pupiņas. Šī receptes versija ir ātrās pagatavošanas recepte, kurā galvenās lomās ir pieliekamais un saldētava, tāpēc sagatavošanās laika vispār nav.
5.mai 2024
"Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni iesaka gardu brīvdienu recepti - elegantās avokado maizītes
30.apr 2024
"Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt viegli un ātri pagatavojamu saldā ēdiena recepti - rozā vafeles.
26.apr 2024
Ja vakaros pēc saspringtas darba dienas stress un nemiers nemitējas, jums var rasties problēmas ar iemigšanu. Neķerieties uzreiz klāt medikamentiem, varbūt jums var palīdzēt nomierinoša tēja! Veikalos var nopirkt jau gatavus tēju maisījumus, bet šādu nomierinošu tēju varat arī pagatavot mājās pati!
25.apr 2024
Šī būs pavisam "aša" recepte garda deserta pagatavošanai. Jums būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas un keksiņu formiņas!
17.apr 2024
Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka gardas un vienkāršas maltītes recepti - viegli marinēta palija ar sparģeļiem un zivs buljonu.
15.apr 2024
Zaļumos ir daudz bioloģiski aktīvu vielu, kas palīdz organismam cīnīties pret dažādām vīrusu infekcijām, tāpēc ir ļoti vērtīgi šos produktus iekļaut ne tikai savā, bet arī bērnu ēdienkartē, atgādina sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina un iesaka konkrētas receptes.