Karstajām vasaras dienām piestāv atspirdzinoši dzērieni. Pagatavojiet šo gardo un atvēsinošo citronu ledus tēju. Jums būs nepieciešamas tikai piecas sastāvdaļas!
Vai esi gatavs baudīt īstu siera garšu šajos Jāņos? Šova "Slavenības. Bez filtra" veterāne Magone Liedeskalna atklāj, kā pagatavot gardāko Jāņu sieru no lauku labumiem, kurš liks pat pirkstus aplaizīt!
Cepeškrāsnī cepti kraukšķīgi kartupeļi ir ļoti gardi. Reizēm diemžēl neizdodas tik veiksmīgi iegūt kraukšķīgumu. Izrādās, ka ir nepieciešams kartupeļiem pievienot klāt divas sastāvdaļas, lai vienmēr garantētu, ka tie izdosies apetelīgi un kraukšķīgi.
Alus ir viens no senākajiem un ar tradīcijām apvītākajiem dzērieniem visā pasaulē. Bez tā nav iedomājami arī gaidītākie vasaras svētki Latvijā – Līgo. Alus daudzveidība ļauj to baudīt ne tikai kā dzērienu, bet arī izmantot kā īpašu sastāvdaļu dažādās ēdienu receptēs, maltītei piešķirot unikālu garšu un smaržu.
Ja gatavo, tad no sirds! Tā ir dziedātājas, dziesmu autores un satura veidotājas Dionas Liepiņas devīze virtuvē, kur viņa gan nerosās pārāk bieži, toties, ja dara, tad ar pilnu jaudu. Diona ciemojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai celtu galdā pastu ar gaļas bumbiņām.
Lasis ir augstvērtīgs produkts, bagātīgs ar virkni veselībai nepieciešamām uzturvielām, ko uztura speciālisti iesaka baudīt vismaz divas reizes nedēļā. Lai tā garšu padarītu interesantāku, “Maxima Latvija” meklē jaunu iedvesmu pie Raimonda Zommera un to atrod austrumnieciskās notīs, lai cik neparasti tas neizklausītos priekš laša. Šīs nedēļas iedvesmas recepte – laša fileja ar Indijas garšu.
Ja ciemos uz kafiju gaidāma draudzene, plānoti nelieli ģimenes svētki, vai tieši otrādi – ar kaut ko saldu nepieciešams remdēt skumjas, tad kruasānu pudiņš ir lieliska alternatīva rabarbermaizei vai siera kūkai. Kruasānu pudiņš ir viegli un ātri pagatavojams. Lielākā daļa tam nepieciešamo produktu parasti jau būs atrodami virtuvē.
Līdz ar vasaru ir sākusies arī atvaļinājuma sezona, kurā gan vairāk laika pavadām ārā, gan arī biežāk gatavojam maltītes uz grila. Lai kopā pavadīšanas laiks ir piepildīts ar gardu ēdienu, “Maxima” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers ir sagatavojis īpaši vasarīgu recepti – cūkas pavēdere ar baklažāniem, kas papildināta ar svaigu gurķu Raitas mērci.