RECEPTE. Kabaču uzkoda vasarīgi vieglai maltītei

© portāls NRA

Lai pagatavotu ceptu kabaču uzkodas, nepieciešami vien kabači, milti, olas un sāls. Garšvielas - pēc katra paša gaumes.

Šādi pagatavotas kabaču uzkodas garšo gan tikko kā ceptas, tā arī aukstas.

Nepieciešams:

Kabači

1 ola

2 ēdamkarotes miltu

Sāls, pipari, garšvielas

Pagatavošana

Kabaci nomazgā, nomizo un sagriez plānās šķēlītēs.

Šķīvī ieber miltus.

Citā bļodiņā sakuļ olas, pievieno sāli, piparus, garšvielas un vēlreiz apmaisa.

Uzkarsē pannu uz nelielas uguns, ielej tajā eļļu. Kabača ripiņu apviļā miltos, tad olā un liek uz sakarsētas pannas cepties. Tās cep, lai no katras puses būtu zeltaini brūnas.