Ja jūti, ka banānus vairs nevēlies ēst svaigā veidā, tad no tiem iespējams pagatavot patiesi gardu desertu – banānmaizi, kas būs pa spēkam kā ēdiena gatavošanas entuziastiem, tā arī cilvēkiem, kas pirmo reizi izmēģinās roku maltītes gatavošanā.
Sastāvdaļas
- 4 banāni
- 75 g sviests
- 150-200 g cukurs
- 1 ola
- 1 tējk. vaniļas ekstrakts
- 1 tējk. soda
- šķipsniņa sāls
- 1 tējk. kanēlis WELL DONE
- 1/2 tējk. muskatrieksts
- 165 g milti
Pagatavošana
1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2. Nomizo banānus un kārtīgi tos samīci. Pievieno izkausētu sviestu un labi masu samaisi.
3. Pievieno cukuru, labi sakultu olu, vaniļas ekstraktu un garšvielas. Kārtīgi visu samaisi.
4. Pieber cepamo sodu un sāli. Samaisi. Pakāpeniski pievieno miltus un vienlaicīgi maisi.
5. Masu liec labi ietaukotā cepampannā.
6. Cep 50 līdz 60 minūtes. Ik pa laikam ar irbulīti pārbaudi banānu maizes gatavību.
7. Kad gatava, ņem ārā un atdzesē