Kraukšķīgi un gardi! Marinēti sarkanie sīpoli

© unsplash.com

Kraukšķīgi marinēti sīpoli piestāv vasarai un piknikam. Pagatavo jau laicīgi marinētos sīpolus, lai tos vari baudīt brīvdienās!

Nepieciešams:

  • 1 vidēji liels sarkanais sīpols;
  • ½ gl ūdens;
  • ¼ gl etiķa;
  • ¼ gl ābolu sidra etiķa;
  • 1 ½ ēdamk. medus vai kļavu sīrupa;
  • 1 ½ tējk. sāls;
  • ¼ tējk. čili piparu pārslas (nav obligāti).

Pagatavošana:

  1. Nomizojiet sīpolu.
  2. Sagrieziet sīpolu ļoti plānās šķēlītēs.
  3. Lieciet sīpola šķēlītes burkā.
  4. Katliņā lejiet ūdeni, abus etiķus, saldinātāju (medu vai kļavu sīrupu), sāli, ja vēlaties, tad arī čili piparus. Uzkrasējiet marinādi.
  5. Kad marināde ir karsta, lejiet to pāri sīpoliem.
  6. Ļaujiet burciņai atdzist un tikai tagad pagaršojiet savu veikumu!

Šadi pagatavotus sīpolus varat uzglabāt ledusskapī divas līdz trīs nedēļas!

Avots







Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais