Kraukšķīgi marinēti sīpoli piestāv vasarai un piknikam. Pagatavo jau laicīgi marinētos sīpolus, lai tos vari baudīt brīvdienās!
Nepieciešams:
- 1 vidēji liels sarkanais sīpols;
- ½ gl ūdens;
- ¼ gl etiķa;
- ¼ gl ābolu sidra etiķa;
- 1 ½ ēdamk. medus vai kļavu sīrupa;
- 1 ½ tējk. sāls;
- ¼ tējk. čili piparu pārslas (nav obligāti).
Pagatavošana:
- Nomizojiet sīpolu.
- Sagrieziet sīpolu ļoti plānās šķēlītēs.
- Lieciet sīpola šķēlītes burkā.
- Katliņā lejiet ūdeni, abus etiķus, saldinātāju (medu vai kļavu sīrupu), sāli, ja vēlaties, tad arī čili piparus. Uzkrasējiet marinādi.
- Kad marināde ir karsta, lejiet to pāri sīpoliem.
- Ļaujiet burciņai atdzist un tikai tagad pagaršojiet savu veikumu!
Šadi pagatavotus sīpolus varat uzglabāt ledusskapī divas līdz trīs nedēļas!
Avots