Kraukšķīgi un gardi! Marinēti sarkanie sīpoli

© unsplash.com

Kraukšķīgi marinēti sīpoli piestāv vasarai un piknikam. Pagatavo jau laicīgi marinētos sīpolus, lai tos vari baudīt brīvdienās!

Nepieciešams:

  • 1 vidēji liels sarkanais sīpols;
  • ½ gl ūdens;
  • ¼ gl etiķa;
  • ¼ gl ābolu sidra etiķa;
  • 1 ½ ēdamk. medus vai kļavu sīrupa;
  • 1 ½ tējk. sāls;
  • ¼ tējk. čili piparu pārslas (nav obligāti).

Pagatavošana:

  1. Nomizojiet sīpolu.
  2. Sagrieziet sīpolu ļoti plānās šķēlītēs.
  3. Lieciet sīpola šķēlītes burkā.
  4. Katliņā lejiet ūdeni, abus etiķus, saldinātāju (medu vai kļavu sīrupu), sāli, ja vēlaties, tad arī čili piparus. Uzkrasējiet marinādi.
  5. Kad marināde ir karsta, lejiet to pāri sīpoliem.
  6. Ļaujiet burciņai atdzist un tikai tagad pagaršojiet savu veikumu!

Šadi pagatavotus sīpolus varat uzglabāt ledusskapī divas līdz trīs nedēļas!

Avots







Virtuvē

Lai pagatavotu garšīgu kartupeļu biezeni, nepietiek tikai kartupeļus iemest ūdens katlā un uzvārīt. “Express.co.uk” pavāri apgalvo, ka tikai viena vienkārša trika ievērošana pirms dārzeņu pagatavošanas palīdzēs uzlabot ēdiena tekstūru, lai iegūtu īpaši gaisīgu un maigu kartupeļu biezeni.