Recepte: sāļie kēksiņi ar sieru

© Viktorija Kožemjakina

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēniju iesaka pagatavot gardus siera kēksiņus jeb mafinus.

Siera kēksiņi

Gatavošanas laiks: 30 - 40min

Sastāvdaļas:

  • 1 ola;
  • 6 ēdamk. olīveļļas vai citas augu eļļas;
  • 3 caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas;
  • 240 g kviešu miltu;
  • 1 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 tējk. sodas;
  • 300 ml paniņu;
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu;
  • 200 g rīvēta siera;
  • 2 ēdamk. sakapātu diļļu vai pētersīļu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
  2. Uz pannas divās ēdamkarotēs eļļas nedaudz apcep ķiplokus.
  3. Sajauc olu ar aptuveni 4 ēdamkarotēm eļļas.
  4. Pievieno olām paniņas, miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.
  5. Visu apmaisa, bet nesakul līdz viendabīgai mīklai.
  6. Pievieno masai sieru, daļai mīklas pievieno dilles vai pētersīļus, atkal viegli sajauc. (Šai mīklai ir vēlams, lai ir kunkuļi!)
  7. Lej mīklu pa cepamformām, apsmērē kēksiņu virsu ar ķiploku eļļu un cep cepeškrāsnī 13-16 min, gatavību pārbaudot ar kociņu.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!