Īsta vasaras garša: arbūza, laima un ingvera sula

© Publicitātes foto

Siltajās jūlija dienās, kad gribās baudīt visus vasaras priekus, virtuvē vienmēr būs aizķēries kāds arbūzs. Kā saka recepšu portāla “Lidl Virtuve” šefpavārs Uģis Veits, arbūzus var ne tikai ēst svaigus vai grilēt, bet tie ir arī lieliski veldzējošas sulas avoti.

Sulas sastāvdaļas:

  • 2 kg smags arbūzs;
  • 2 laimi;
  • 40 g ingvers.

Pagatavošana:

Sulas pagatavošanai būs nepieciešama sulu spiede.

  1. Nomizo un sagriez arbūzu gabalos, ko vari salikt sulu spiedē.
  2. Nomizo laimus.
  3. Notīri ingveram miziņu.
  4. Liec visu sulu spiedē un jau pēc maza mirkļa sula būs gatava.

Vari to dzert uzreiz vai arī iepildīt karafītē dzeršanai saules pielietā dārzā.

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.

Svarīgākais