Īsta vasaras garša: arbūza, laima un ingvera sula

© Publicitātes foto

Siltajās jūlija dienās, kad gribās baudīt visus vasaras priekus, virtuvē vienmēr būs aizķēries kāds arbūzs. Kā saka recepšu portāla “Lidl Virtuve” šefpavārs Uģis Veits, arbūzus var ne tikai ēst svaigus vai grilēt, bet tie ir arī lieliski veldzējošas sulas avoti.

Sulas sastāvdaļas:

  • 2 kg smags arbūzs;
  • 2 laimi;
  • 40 g ingvers.

Pagatavošana:

Sulas pagatavošanai būs nepieciešama sulu spiede.

  1. Nomizo un sagriez arbūzu gabalos, ko vari salikt sulu spiedē.
  2. Nomizo laimus.
  3. Notīri ingveram miziņu.
  4. Liec visu sulu spiedē un jau pēc maza mirkļa sula būs gatava.

Vari to dzert uzreiz vai arī iepildīt karafītē dzeršanai saules pielietā dārzā.

Virtuvē

Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.

Svarīgākais