Īsta vasaras garša: arbūza, laima un ingvera sula

© Publicitātes foto

Siltajās jūlija dienās, kad gribās baudīt visus vasaras priekus, virtuvē vienmēr būs aizķēries kāds arbūzs. Kā saka recepšu portāla “Lidl Virtuve” šefpavārs Uģis Veits, arbūzus var ne tikai ēst svaigus vai grilēt, bet tie ir arī lieliski veldzējošas sulas avoti.

Sulas sastāvdaļas:

  • 2 kg smags arbūzs;
  • 2 laimi;
  • 40 g ingvers.

Pagatavošana:

Sulas pagatavošanai būs nepieciešama sulu spiede.

  1. Nomizo un sagriez arbūzu gabalos, ko vari salikt sulu spiedē.
  2. Nomizo laimus.
  3. Notīri ingveram miziņu.
  4. Liec visu sulu spiedē un jau pēc maza mirkļa sula būs gatava.

Vari to dzert uzreiz vai arī iepildīt karafītē dzeršanai saules pielietā dārzā.

Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais