Magones Jāņu siera recepte

© Ekrānuzņēmums/1188.lv

Vai esi gatavs baudīt īstu siera garšu šajos Jāņos? Šova "Slavenības. Bez filtra" veterāne Magone Liedeskalna atklāj, kā pagatavot gardāko Jāņu sieru no lauku labumiem, kurš liks pat pirkstus aplaizīt!

Iepazīsti šo vienkāršo siera gatavošanas procesu, uzzinot, kādas sastāvdaļas un garšvielas ir nepieciešamas, un kādi knifi jāņem vērā, lai pagatavotu sieru mīkstu, vai tieši pretēji - stingru. Ar Magones recepti pagatavosi nevainojami garšīgu Jāņu sieru, kas pārsteigs pat visizvēlīgākos gardēžus! Pārbaudītā recepte noderēs pat tiem, kuri sieru nekad iepriekš pašu rokām nav sējuši.

Jāņu sieram vajadzēs:

Olas

Piens

Biezpiens

Sāls, ķimenes

Pagatavošana

Biezpienu sajauc ar olām. Katliņā uzkarsē pienu ar šķipsniņu sāls un ķimenēm. Karstā pienā iemaisa biezpiena masu. Nedaudz pavāra un tad masu nokāš. Nokāsto masu liek zem sloga.

Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais