Magones Jāņu siera recepte

© Ekrānuzņēmums/1188.lv

Vai esi gatavs baudīt īstu siera garšu šajos Jāņos? Šova "Slavenības. Bez filtra" veterāne Magone Liedeskalna atklāj, kā pagatavot gardāko Jāņu sieru no lauku labumiem, kurš liks pat pirkstus aplaizīt!

Iepazīsti šo vienkāršo siera gatavošanas procesu, uzzinot, kādas sastāvdaļas un garšvielas ir nepieciešamas, un kādi knifi jāņem vērā, lai pagatavotu sieru mīkstu, vai tieši pretēji - stingru. Ar Magones recepti pagatavosi nevainojami garšīgu Jāņu sieru, kas pārsteigs pat visizvēlīgākos gardēžus! Pārbaudītā recepte noderēs pat tiem, kuri sieru nekad iepriekš pašu rokām nav sējuši.

Jāņu sieram vajadzēs:

Olas

Piens

Biezpiens

Sāls, ķimenes

Pagatavošana

Biezpienu sajauc ar olām. Katliņā uzkarsē pienu ar šķipsniņu sāls un ķimenēm. Karstā pienā iemaisa biezpiena masu. Nedaudz pavāra un tad masu nokāš. Nokāsto masu liek zem sloga.

Virtuvē

Čipši ir daudzu cilvēku iecienīts našķis. Tie ir gardi un pieejami daudz un dažādās garšu variācijās, taču nav veselīgi, jo satur lielu tauku un sāls daudzumu. Ja arī jūs esat liels sāļo našķu cienītājs, tad šie ieteikumi jums var noderēt. Noskaidrojiet ar ko aizstāt ierastos kartupeļu čipšus!

Svarīgākais