Ziedkāposta steiks ar pašgatavotu krēmsieru

© Publicitātes foto

Viegls un vasarīgs ēdiens - draudzīgs gan maciņam, gan arī tievētājiem.

Krēmsiera pagatavošana

Sastāvdaļas:
  • 1l kefīra,
  • ķiploks,
  • dilles,
  • loki.
Pagatavošana

Kefīra paku ieliek saldētavā. Kad tas ir sasalis, to izņem no saldētavas, atbrīvo no iepakojuma. Caurdurī ieklāj marli un tajā ieliek sasalušo kefīru. Kad kefīrs atkusīs, būs izveidojusies bieza masa. Ar marles palīdzību nepieciešams nospiest nost lieko šķidrumu no kefīra masas.

Gatavajam krēmsieram var pielikt klāt, piemēram, ķiploku, dilles un lokus.

Digital Matter icon
Ziedkāposta steika pagatavošana
Sastāvdaļas:
  • Ziedkāposts
  • 30 g olīveļļa
  • 8 g malts kumīns
  • 8 g paprikas pulveris
  • 4 g sāls
Pagatavošana
  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
  • Ziedkāpostu sagriež šķēlēs.
  • Sajauc olīveļļu ar paprikas pulveri, kumīnu, sāli, apsmērē ar to ziedkāposta šķēles no abām pusēm.
  • Liek tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
  • Cep 20-30 minūtes, līdz ziedkāposts ir zeltaini brūns.
Ziedkāposta steiku pasniedz kopā ar pašgatavoto krēmsieru