Kad aiz loga valda pamatīga svelme, laiks gatavot aukstās zupas. Izmēģiniet itāļu aukstās tomātu zupas recepti!
Nepieciešams:
- 500 - 700 ml tomātu sulas;
- 2 lieli tomāti;
- 1 garais gurķis;
- 1/2 dzeltenās paprikas;
- 2 ķiploku daiviņas;
- 2 ēdamk. sasmalcinātu pētersīļu;
- 2 ēdamk. citronu sulas;
- 2 - 3 ēdamk. olīveļļas;
- 1 tējk. sāls;
- šķipsniņa melno piparu;
- tabasko mērce (pēc garšas).
Pagatavošana:
- Sasmalciniet tomātus, gurķi, papriku.
- Sīki sakapājiet ķiploku daiviņas.
- Sajauciet lielā bļodā kopā dārzeņus, ķiploku pētersīļus, eļļu, sāli un piparus.
- Pievienojiet visām sastāvdaļām klāt tomātu sulu.
- Pēc garšas pievienojiet tabasko mērci un citronu sulu.
- Pirms zupas pasniegšanas atdzesējiet to vismaz 30 minūtes ledusskapī.
Avots