Aktieris Rihards Lepers iesaka: grilēta vista

© Publicitātes foto

Aktieris Rihards Lepers ņem apaļu kāpostu, apaļīgu vistu un Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska vadībā savai ģimenei gatavo grilētu vistu ar kāpostu salātiem.

Publicitātes foto

Grilēta vista ar kāpostu salātiem

Porciju daudzums: 4. Gatavošanas laiks: 1 stunda

Nepieciešams:

  • 3 sīpoli;
  • 300 g kāposta;
  • 1 ābols;
  • 2 burkāni;
  • ~1,5 kg smags fasēts cālis;
  • garšvielu maisījums BBQ gaļai;
  • 2 ēdamk. majonēzes 18%;
  • nedaudz citrona sulas;
  • 50 ml eļļas;
  • sāls, cukurs pēc garšas.

Pagatavošana:

Iekurini grilu. Dziļā šķīvī ielej eļļu, samaisi ar BBQ garšvielām, sāli un mazliet citrona sulas. Atver veselu vistu, apsmērē no visām pusēm ar marinādi. Atstāj uz 10-20 minūtēm ievilkties. Vistu liec grila restēs un grilē, regulāri apgrozot, lai virsa neapdegtu, bet apbrūnētu. Grilam ik pa brīdim uzliec vāku. Grilēšana ilgst pusstundu vai ilgāk, ja vista lielāka.

Sagriez kāpostu, nomizo un garenās strēmelēs sagriez burkānus, nomizo un sagriez ābolu un sīpolus. Visas salātu sastāvdaļas liec bļodā, pievieno sāli, cukuru, mazliet citrona sulas un majonēzi. Samaisi.

Grilēto vistu sadali gabalos un pasniedz ar salātiem.

Virtuvē

Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.