Ātrais hačapuri Pipara gaumē

© Foto: publicitātes

Pipars stāsta, ka šis hačapuri vai siera pīrāgs ir drīzāk līdzīgs tiem tradicionālajiem hačapuri, ko cep apaļus un ar Adigejas sieru.

“Pie mums diemžēl šādu sieru nevar atrast, es nezinu kāpēc. Bet var izveidot kaut ko līdzīgu, sajaucot biezpienu un normālu sieru. Ja tu esi staipīgā siera komandā, tad šis nebūs tas, ko tu gribētu. Bet, ja tev garšo hačapuri vai esi uz diētas, tad šis noteikti ir tavs variants! Turklāt šī ir ātrā versija - mīkla nav jāraudzē.

P.S. Bildē man ir diezgan sacepusies ola - olai tādai nav jābūt. Parasti olas dzeltenums ir mīksts un tajā mērcē pīrāga garoziņu, tāpēc olu iesit pēdējā brīdī.”

SASATĀVDAĻAS

Mīklai:

180 g biezpiens

100 g milti

1/2 tējk. cepamais pulveris

1 ola

Pildījumam:

150 g biezpiens

100 g siers (Holandes, Čedara, Mālpils)

zaļumi

sāls

1 ola apsmērēšanai

PAGATAVOŠANA

1.Bļodā iesit olu, pievieno biezpienu, miltus un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa un izveido bumbu. Mīklu ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī, kamēr sildās cepeškrāsns.

2.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sarīvē sieru uz dārzrņu rīves un sajauc to ar biezpienu un zaļumiem. Pēc garšas var pievienot sāli.

3.Mīklu izrullē pēc iespējas plānāk un tad maliņas uzloka uz augšu. Galos malas sastiprina kopā. Pamatni sadursta ar dakšu, maliņas apsmērē ar sakultu olu un cep 15 minūtes uzkarsētā cepeškrāsnī. Tad pamatni piepilda ar siera masu, izveido pa vidu iedobi un iesit tajā olas baltumu. Cep vēl 10 min. Un kad redz, ka baltums sāk sarecēt, tad pievieno olas dzeltenumu. Iesaku vēl 5 minūtes paturēt krāsnī.

4.Pasniedz uzreiz.

Padoms

Ja ir vēlme, pildījumam var pievienot ķiplociņu.

Svarīgākais